Προσυνέδριο IFLA στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Προσυνέδριο IFLA στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προσυνεδριακή επιστημονική διημερίδα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στις 22 και 23 Αυγούστου και παρουσίασε σειρά εργαλείων ποσοτικής και ποιοτικής μεθοδολογίας για την ανάπτυξη και την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων των βιβλιοθηκών κάθε είδους.
Καθηγητές σε Πανεπιστημιακές σχολές και εργαζόμενοι σε μεγάλες βιβλιοθήκες της Ισπανίας, της Γερμανίας, των ΗΠΑ, των Φιλιππίνων, της Ρουμανίας, του Καναδά, της Νορβηγίας, της Σιγκαπούρης, της Ινδίας και της Ελλάδας παρουσίασαν  καινοτόμα προγράμματα υπηρεσιών που αναγνωρίζουν τάσεις χρηστών, αποτιμούν στοχοθεσίες και μετρούν την διδακτική και ερευνητική αποδοτικότητα  της συμβολής των βιβλιοθηκών. Επίσης παρουσιάστηκαν μοντέλα αξιοποίησης των κοινωνικών δικτύων, καταγραφής των αναγκών των χρηστών, αξιολόγησης των επενδύσεων σε ηλεκτρονικά περιοδικά και πηγές πληροφόρησης, ικανοποίησης χρηστών και αξιολόγησης  των παροχών μιας βιβλιοθήκης στο σύνολό της.
Από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επισκέψεων σε Βιβλιοθήκες οι Σύνεδροι συνοδευόμενοι από την Δρ. Ανθή Κατσιρίκου Προϊσταμένη της ΒΙ.ΚΕ.Π. του Πανεπιστημίου Πειραιώς, επισκέφτηκαν το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, το οποίο ήταν και αρωγός της επιστημονικής εκδήλωσης και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις κορυφαίες συλλογές, βιβλία, χειρόγραφα, εφημερίδες και το μοναδικής σημασίας για την ιστορία της χώρας αρχείο, το οποίο χρονολογείται από το 1914, στη Βιβλιοθήκη της ΕΣΗΕΑ «Δημήτρης Ι. Πουρνάρας».  Τους Συνέδρους υποδέχθηκαν στη βιβλιοθήκη η Μαρία Αντωνιάδου Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορφωτικού Ιδρύματος, τα μέλη του

προεδρείου του Μορφωτικού Ιδρύματος Φανή Πετραλιά και Δημήτρης Γκιώνης, την περιήγηση των Συνέδρων ανέλαβε ο Τριαντάφυλλος Σκλαβενίτης Ιστορικός και Ομότιμος Δ/της ΕΙΕ, παρουσία της Ελένης Πουρνάρα Καρκαζή, του Έλληνα Πρέσβη στο Βατικανό και της κυρίας Νικολάου Πατακιά  και του Χρ. Μπούση Δ/ντη της Ενώσεως.

Περισσότερα https://events.unipi.gr/

*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages