Η Ζωή Λιβανίου για την «Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Ξηρασίας» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Ζωή Λιβανίου για την «Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Ξηρασίας»

Ζωή Λιβανίου: «Η Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας είναι η κατάλληλη δομή για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της ξηρασίας»

Με αφορμή την 17η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για την καταπολέμηση της ξηρασίας, η υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Λιβανίου, δήλωσε:
«Η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη και τα φαινόμενα της ξηρασίας και των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν όλους. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολύ έντονα τις συνέπειες μιας πολιτικής δεκαετιών που οδήγησαν τόσο στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία όσο και στην περιβαλλοντική υποβάθμιση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά, αναβάθμισε τις πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος, έδωσε έμφαση στην τήρηση των κανόνων σεβασμού της φύσης και των φυσικών πόρων, απέδωσε πόρους στις τοπικές κοινωνίας για έργα υποδομών και την προστασία των κατοικημένων περιοχών. Στην Εύβοια και τη Σκύρο δόθηκαν συνολικά 1,48 εκατ. € για την αντιπλημμυρική προστασία. 31,31 εκατ € για έργα αποχέτευσης και 12,6 εκατ € για έργα ύδρευσης. Η Στερεά Ελλάδα συνολικά βρίσκεται σε εκείνες τις περιοχές της χώρας που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα αντιμετωπίσουν έντονα φαινόμενα ξηρασίας. Η Εύβοια οφείλει να προετοιμαστεί και να προστατευτεί έγκαιρα και αυτό είναι η συλλογική μας ευθύνη. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση ορθά προχώρησε στη θεσμοθέτηση Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Εύβοιας, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει την υποχρέωση να καταγράψει τους πολλούς και σημαντικούς υγροτόπους του τόπου μας, να εκπονήσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο προστασίας τους και αξιοποίησής του. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση με την κατάθεση της πρότασής προς τον ελληνικό λαό για την μεταστροφή στην λεγόμενη ψηφιακή γεωργία φιλοδοξεί μεταξύ άλλων να αποκτήσουν οι αγρότες εργαλεία που θα επιτρέπουν και την εξοικονόμηση νερού. Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μεταξύ άλλων αποφασίζουμε για τον αν η περιβαλλοντική νομοθεσία και οι κανόνες θα τηρούνται απαρέγκλιτα ή αν θα δεχτούμε εκπτώσεις στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης. Στις 7 Ιουλίου αποφασίζουμε για τη ζωή μας και στη ζωή μας δεν δεχόμαστε τις εκπτώσεις τους!»     

Λιβανίου Ζωή
Υποψήφια Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ
Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα, 2221024886
Email z.livaniou@parliament.gr


*************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages