Βασίλης Καθαροσπόρης: Η Χαλκίδα μίλησε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ από την πρώτη Κυριακή - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Βασίλης Καθαροσπόρης: Η Χαλκίδα μίλησε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ από την πρώτη Κυριακή

Με μια ακόμα ανατροπή στην πολιτική καμπάνια που διεξήγαγε ο υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων Βασίλης Καθαροσπόρης, πραγματοποιθήθηκε η παρουσίαση της διαβούλευσης με τους πολίτες και η τελευτάια ομιλία του πριν τις εκλογές το βράδυ της Τετάρτης 23 Μαΐου η κεντρική προεκλογική ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ, Βασίλη Καθαροσπόρη.

Το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ  για μία ακόμη φορά προχώρησε σε μία ανατρεπτική κίνηση και πραγματοποίησε την κεντρική εκδήλωση στο χώρο πίσω από το εργοστάσιο του ΔΑΡΙΓΚ. Παράλληλα, της κεντρικής ομιλίας προηγήθηκε η παρουσίαση της πρώτης φάσης των αποτελεσμάτων της δημόσιας διαβούλευσης από τους ίδιους τους  υποψηφίους συμβούλους αποδεικνύοντας επί της ουσίας,ότι αυτή τη φορά τη γνώμη των πολιτών μετράει. Η παρουσίαση της δημόσιας διαβούλευσης εξελίχθηκε σε δύο ενότητες και δέκα θεματικές που άπτονται, τόσο των "μεγάλων" έργων  όσο και των "μικρών" έργων, που οι ίδιοι οι δημότες  επιθυμούν  να υλοποιηθούν και το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ σχεδιάζει.

Στη συνέχεια ακολούθησε εν μέσω χειροκροτημάτων η κεντρική ομιλία του ανεξάρτητου υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Καθαροσπόρη. Ο Βασίλης Καθαροσπόρης ευχαρίστησε για την παρουσία του το πλήθος και τους κάλεσε στις 26 Μαΐου να δώσουν ευρεία νίκη στο κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.  Ο Βασίλης Καθαροσπόρης  ανέφερε χαρακτηριστικά πως στόχος είναι η "Χαλκίδα να γίνει η πόλη των πολλών" και επισήμανε κατά τη διάρκεια του λόγου του, πως "όλοι αγωνιζόμαστε για τα παιδιά μας, ώστε να ζουν σε μία πόλη που τους ανήκει".

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή της βραδιάς ήταν η αναφορά του Βασίλη Καθαροσπόρη στο τέως Δήμαρχο Γιάννη Σπανό  και στη σπουδαία φράση του  "γιατί όσα κι αν δώσει κανείς στα παιδιά του, είναι πάντοτε, λίγα απέναντι σ αυτά που τους οφείλει"  σηματοδοτώντας την επένδυση που επιδιώκει το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στη νέα γενιά και στο σεβασμό στο έργο του Δημάρχου Γιάννη Σπανού.

Η ομιλία του  Βασίλη Καθαροσπόρη ολοκληρώθηκε με τους  202 υποψηφίους να τον πλαισιώνουν στη σκηνή και τους παρευρισκόμενους να χειροκροτούν ασταμάτητα και να δίνουν ραντεβού την Κυριακή δεσμευόμενοι, πως στις  26 Μαΐου νικούν οι πολίτες.

Ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου

Φίλες και Φίλοι μου

Φίλοι μου από την Ανθηδώνα την Αυλίδα τη Νέα Αρτάκη το Ληλάντιο και τη Χαλκίδα

Από κάθε γωνιά του Δήμου μας, όπου και να έχετε επιλέξει να ζείτε, είμαστε εδώ όλοι μαζί σήμερα, για να φωνάξουμε  δυνατά προς πάσα κατεύθυνση, ότι είμαστε όλοι δημότες του Δήμου Χαλκιδέων.

Δήμος Χαλκιδέων δεν είναι μόνο το κέντρο της Χαλκίδας.  Δήμος Χαλκιδέων είναι όλοι οι πολίτες από τα Λουκίσια έως το Αφράτι και από τον Βατώντα έως και την Παραλία Αυλίδας.

Δήμος Χαλκιδέων είστε ΕΣΕΙΣ.

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτήν την μεγαλειώδη και ζεστή παρουσία σας εδώ. Στην πολιτική δεν υπάρχουν συμπτώσεις αλλά μόνο επιλογές. Και εσείς από την πρώτη μέρα αποδείξατε, ότι  επιλέγετε το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. Αποδείξατε ότι επιλέγετε να πάρετε πίσω τα κλειδιά του Δημαρχείου. Επιλέξετε να αναλάβετε ΕΣΕΙΣ  τα ηνία του Δήμου.  Επιλέξατε να λάβουμε μαζί αυτή τη γενναία απόφαση, που οδηγεί στη μεγάλη νίκη.

Οι πολίτες της Χαλκίδας είναι σήμερα εδώ, όλοι μαζί, ενωμένοι, δείχνοντας την μεγάλη τους αντίσταση σε όσους αποφάσισαν να απαξιώσουν τον τόπο μας/. Σε όσους αποφάσισαν να  απαξιώσουν τους πολίτες.Σε εκείνους, που επιχείρησαν να μας γυρίσουν πίσω στην μιζέρια.

Τους το φωνάζουμε σήμερα όλες και όλοι μαζί.

Ελληνίδες και Έλληνες.

Χαλκιδέες και Χαλκιδέοι.

Η Χαλκίδα απαιτεί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.   Η Χαλκίδα απαιτεί να αναλάβουν το Δήμο οι πολίτες της.  Η Χαλκίδα απαιτεί επιτέλους να αναλάβουμε δράση όλες και όλοι μαζί ενωμένοι μπροστά.

Πιο δυνατοί από ποτέ.

Φίλες και Φίλοι,

Εμείς εδώ και καιρό αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τα κομματικά χαρακώματα.  Γιατί για εμάς δεν υπάρχουν μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, ροζ  πολίτες. Όπως και δεν υπάρχουν μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, ροζ κάδοι απορριμμάτων, λακκούβες, χώροι πρασίνου.  Το δικό μας στοίχημα είναι να κερδίσουν οι δημότες. Το δικό μας κόμμα, ο δικός  μας πολιτικός χώρος είναι μόνο ο τόπος μας.

Το δικό μας κόμμα είναι η πόλη μας και σ αυτό το κόμμα, τα χρίσματα τα δίνετε ΕΣΕΙΣ.

Αποκλειστικά ΕΣΕΙΣ.

Αποκλειστικά οι ΠΟΛΙΤΕΣ.

 Σήμερα, δεν είναι άλλη μια προεκλογική συγκέντρωση. Σήμερα είναι μία μεγάλη γιορτή για το Δήμο Χαλκιδέων.

Σήμερα, επιβεβαιώνετε,πως στις 26 Μαΐου αναλαμβάνετε ΕΣΕΙΣ.

Σήμερα, επιβεβαιώνετε, πως στις 26 Μαΐου νικάτε ΕΣΕΙΣ.

Ανατρέπουμε μαζί τα  στερεότυπα.

Για εμάς δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης ταχύτητας. Για εμάς Δήμος Χαλκιδέων δεν είναι μόνο το κέντρο της Χαλκίδας.  Είναι κάθε γειτονιά, κάθε οικισμός, κάθε χωριό.

H απόφαση μας δεν είναι τυχαία.  Toνίζω για ακόμη μία φορά, πως Χαλκίδα δεν είναι μόνο η παραλία της Χαλκίδας. Χαλκίδα είναι και η γειτονιά του Δαριγκ.  Χαλκίδα είναι και η γειτονιά της Χαραυγής.  Χαλκίδα είναι και η γειτονιά της Ξηρόβρυσης. Δήμος Χαλκιδέων είναι και το Αφράτι και η Παραλία Αυλίδας και τα Λουκίσια και ο Βατώντας.

 Μέγας στόχος κάθε γειτονιά της πατρίδας μας,  του τόπους μας, της Χαλκίδας μας να είναι επισκέψιμη, καινοτόμα, προσβάσιμη  και ασφαλής για όλους.

 Αξίζει στα παιδιά μας να μπορούν να μεγαλώσουν με ασφάλεια σε κάθε γειτονιά.

Αξίζει στους νέους μας να μπορούν να ψυχαγωγηθούν σε όλα τα μήκη και πλάτη του Δήμου μας.

Αξίζει σε όλους τους Δημότες να ζουν σε μία πόλη που θα αισθάνονται και θα είναι ευτυχισμένοι.

Σας προσκαλέσαμε να μαζευτούμε  σήμερα εδώ, στη γειτονιά του ΔΑΡΙΓΚ γιατί ΕΣΕΙΣ το ζητήσατε. Ζητήσατε να δώσουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ σ ένα χρονίζον ζήτημα και εμείς εκτελούμε  την εντολή σας.

Δεσμεύομαι για ακόμη μία φορά ενώπιον σας, πως  την επόμενη φορά που θα μαζευτούμε εδώ θα είναι για να γιορτάσουμε μία δική σας νίκη. Δεσμεύομαι για ακόμη μία φορά ενώπιον σας με απόλυτη ειλικρίνεια, πως η πρώτη μου υπογραφή  ως Δήμαρχος Χαλκιδέων θα απευθύνεται στην τράπεζα  προκειμένου να χαρίσουμε το οικόπεδο του ΔΑΡΙΓΚ σε όλους εσάς.

Προκειμένου να υλοποιήσουμε την επιθυμία σας.

Προκειμένου να μετατρέψουμε ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο που ερημώνει  και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια μας, την τουριστική μας ανάπτυξη και τον πολιτισμό μας σε ένα σύγχρονο πολυχώρο τέχνης, αθλητισμού και πρασίνου.

 Σας καλώ με προσοχή να δείτε τις 2 εικόνες.  Την πρόταση μας για ένα ζωντανό κύτταρο τέχνης, αθλητισμού και πολιτισμού, για ένα χώρο πρασίνου και την εικόνα που βρίσκεται πίσω μας,  αυτή του εγκαταλελειμμένου και ερημωμένου κτιρίου.

Δεσμεύομαι να διεκδικήσουμε από την τράπεζα τον εξωραϊσμό του οικοπέδου από σήμερα μέχρι και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ώστε το ΔΑΡΙΓΚ να ανήκει στους πολίτες του

 Στόχος μας  να χαρίσουμε στα παιδιά μας  και στις επόμενες γενιές Χαλκιδέων  ένα σύγχρονο κέντρο οικοδομημένο στη βάση της οικολογικής και βιοκλιματιικής  αρχιτεκτονικής

Στόχος μας να μπορούν επιτέλους τα παιδιά μας  να χαρούν και να ψυχαγωγηθούν  σ ένα κέντρο που θα περιλαμβάνει θέατρο, εκθεσιακό κέντρο,  εκθεσιακούς χώρους, ασφαλής χώρους άθλησης για αθλήματα όπως το παρκούρ, skateboard και bmx.

Στόχος μας  να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι μέσα στην πόλη μας.

Αυτή τη φορά αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ .

Αυτή το φορά αγωνιζόμαστε για  να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Η παρουσία όλων εσάς εδώ σήμερα, μπροστά απ αυτό το εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΔΑΡΙΓΚ  απαντά με ηχηρή φωνή σε ένα και μόνο ερώτημα:Προχωράμε  ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;

Συνεχίζουμε στο αύριο ή βάζουμε στον γύψο την επόμενη γενιά των νέων της Χαλκίδας;

Πιστεύουμε στη δική μας δύναμη, στη δύναμη των πολιτών ή αφηνόμαστε στα  χέρια των διαφόρων διορισμένων κομματαρχών ή τοπαρχών;

Η Χαλκίδα δεν  μπορεί να μείνει  πίσω.

Η Χαλκίδα δε μπορεί να γυρίσει στο παρελθόν.

Είμαι  πλέον βέβαιος .

Είμαι πλέον βέβαιος γιατί το δηλώσατε ΕΣΕΙΣ .

 Φίλες και Φίλοι,

Η δική μας Χαλκίδα δεν είναι έρμαιο των λίγων ούτε κομματικό λάφυρο. Η Χαλκίδα μας δεν είναι πεδίο αντιπαράθεσης  ιδιοτελών συμφερόντων των λίγων.

Δεν θα σας υποσχεθώ έργα. Παρακολουθήσατε νωρίτερα τους υποψήφιους μας που μίλησαν μαζί σας. Αυτούς που τους ανοίξατε την πόρτα σας. Τους ανθρώπους που τιμήσατε με την άποψη σας. Και αυτοί σας τίμησαν να μελετήσουν τις ανάγκες σας. Και να αγγίξουν την κορυφή αυτών που απαιτούν λύσεις.

Η διαβούλευση δεν τελειώνει σήμερα.

Η πραγματική διαβούλευση ξεκινά σήμερα.

 Και την Κυριακή θα επικυρώσετε με τη ψήφο σας την διαρκή λειτουργία της όλη την επόμενη τετραετία. Γιατί δεν πρέπει να περάσει ούτε μια  μέρα από σήμερα και πέρα  που να μην μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από το Δήμο. Και δεν πρέπει να δεχτείτε ούτε μια φορά να μη σας δώσει λύσεις ο Δήμος.

Η Χαλκίδα μας είναι η πόλη των πολλών.

Η Χαλκίδα μας είναι  η πόλη των πολιτών της.

Η Χαλκίδα μας είναι η πόλη των παιδιών μας.

Η Χαλκίδα μας είναι  δική σας.

 Χαλκιδέα και Χαλκιδέε,

Ο Δήμος Χαλκιδέων τη  βραδιά των εκλογών της 26ης Μαίου θα έχει μόνο το χρώμα των δικών μας ελπίδων.  Των δικών σας προσδοκιών. Των δικών σας αποφάσεων που συνδιαμόρφωσαν  το Σχέδιο Δράσεως μας για ένα καλύτερο αύριο για τους πολλούς, και όχι για τους λίγους. Για ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Κοιτώντας σας στα μάτια τον καθένα ξεχωριστά από εσάς. Γνωρίζοντας τον καθένα από εσάς με το μικρό του όνομα. Σας ζητώ σήμερα μια ευρεία νίκη. Τη νίκη μιας ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Τη νίκη των πολιτών.

Σας ζητώ να δώσουμε αυτοδύναμα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα «μεγάλα» και «μικρά» έργα, που εσείς αποφασίσατε να υλοποιηθούν. Σας ζητώ μια αυτάρκη και ισχυρή Χαλκίδα.

Σας ζητώ να αναλάβετε ΕΣΕΙΣ  την εξουσία  και να αποδείξετε ότι οι πολίτες θέλουν και μπορούν να διοικήσουν οι ίδιοι τον τόπο τους.

Αυτή τη φορά αποφασίζετε ΕΣΕΙΣ

Συμπατριώτισσες μου  και Συμπατριώτες μου,

Γνωριζόμαστε χρόνια.  Μιλάμε πάντα με καθαρές, τίμιες κουβέντες και έχουμε οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας.  Συνομιλούμε απευθείας μαζί χωρίς μεσολαβητές. Χωρίς ενδιάμεσους.  Χωρίς τσιλιαδόρους και αφεντικά.

Λέμε απευθείας μεταξύ μας καλημέρα, κοιταζόμαστε βαθιά στα μάτια και συνεχίζουμε τα τελευταία 20 χρόνια να αναπτύσσουμε μεταξύ μας μία σχέση εμπιστοσύνης.

Συνεχίζοντας την ειλικρινή μας σχέση  αποφασίσαμε μαζί τους τελευταίους μήνες να περπατήσουμε μια δύσκολη ανηφόρα. Δεν ήταν εύκολο. Δεν έμοιαζε απλό. Αλλά τα καταφέραμε.

Βήμα, Βήμα.  Με μία μάχη.   Και μία νίκη. Κάθε μέρα.  Με  μια παρέα που γιγαντώθηκε και έγινε ολόκληρη η πόλη.  Με μία ομάδα 202 ατόμων που ακολουθεί τις επιταγές των πολιτών.  Με όλους εσάς.

 Φίλες και φίλοι μου,

Το γνωρίζετε καλά.  Ποτέ μου δεν κρύφτηκα πίσω από κλειστές πόρτες. Ποτέ μου δεν γονάτισα.  Αλλά στάθηκα όρθιος.  Και πάντα με όρους πολιτικούς  τόλμησα και διατύπωσα ανοικτά τις απόψεις μου, ακόμη κι αν κάποιοι τότε μου λέγανε ότι προεξοφλούσα τον δικό μου πολιτικό θάνατο. Το λέγανε και μέχρι πριν από λίγο καιρό,  θεωρώντας ότι θα κάνουμε πίσω.  Αλλά δεν μιλούν σε πολιτικό αλλά σ αυτοδιοικητικό. Σε έναν υπηρέτη της αυτοδιοίκησης, που ζει σ αυτή την πόλη και δεν προβλέπει στην κεντρική πολιτκή σκηνή.

Το λέω ξεκάθαρα:

δεν φοβόμαστε  Δεν εκβιαζόμαστε.  Δεν υποτασσόμαστε.

Από κάθε τέτοια μάχη, που έχει ως στοιχεία της , τα όπλα ενός βρώμικου,  ανήθικου πολέμου, εμείς βγαίνουμε πάντα πιο δυνατοί. Πιο ελεύθεροι. Πιο δημιουργικοί.  Πιο έτοιμοι για τις προκλήσεις που απλώνονται μπροστά μας.

Άλλωστε, δεν είναι για εμάς η πρώτη φορά που επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο. Το έχουμε ξανά  κάνει μαζί στο παρελθόν.

Κι αυτός ο κοινός μας δρόμος , ο δύσβατος, οδηγεί στη ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.

Οι λύσεις ήταν πάντα δεδομένες.  Η πολιτική τόλμη πάντοτε εξέλιπε.

Όχι από εμάς.  Όχι από τους πολίτες αλλά απ αυτούς που νόμιζαν ότι μπορούν να  θεωρούνται ευεργέτες με δημόσιο χρήμα.

Μετά από 20 χρόνια υπηρέτης των πολιτών  αποφάσισα ότι δεν μπορώ  να επιτρέψω σε κανέναν να ρίξει την πόλη στα βράχια και διαπίστωσα  την ανάγκη να στρίψουμε το καράβι προς άλλη κατεύθυνση, προς την κατεύθυνση των πολλών.

Αποφάσισα  να πορευτούμε μαζί, να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας,  να περπατήσουμε με τα δικά μας πόδια,  να γίνουμε εμείς ο μεσσίας του εαυτού μας.

Σας  ζήτησα να κάνουμε την Χαλκίδα , τόπο ευημερίας για όλους, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, πρότυπο τοπικής οικονομίας,  μια ισότιμη και διεκδικητική  πόλη ανάμεσα σε τόπους που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες τους.

Σας είπα , ελάτε να δώσουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ  και εσείς λάβατε τη γενναία απόφαση /και μαζί οδηγούμαστε στη μεγάλη νίκη. /

Το επιχειρησιακό μας σχέδιο, / η σκληρή μας δουλειά, / το έργο μας, / η τεχνογνωσία μας και κυρίως όλοι εσείς που αποδείξετε  ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη να ανακαταλάβουν το Δημαρχείο τους είναι σήμερα η καλύτερη εγγύηση  ότι μπορούμε, όλοι μαζί , να  δημιουργήσουμε μία πόλη για να ζούμε/ Μία πόλη που δεν θα περιμένεις στο προθάλαμο ένα μήνα για να δεις το Δήμαρχο. Μία πόλη ίσων και ισότιμων μεταξύ ίσων και ισότιμων. Μία πόλη των πολλών

Να υλοποιήσουμε  όλα όσα σχεδιάσαμε μαζί  πόρτα πόρτα,  σπίτι σπίτι,  γειτονιά γειτονιά όλους αυτούς τους μήνες και να αναδείξουμε και  να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας   προκειμένου να δώσουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα «μεγάλα» και «μικρά» έργα που εσείς επιθυμείτε να υλοποιηθούν.

Μας ζητήσατε να δοθεί  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ  επιτέλους στο ζήτημα της Δημοτικής Αγοράς.   Ακούγοντας τη δική σας απαίτηση σχεδιάζουμε την άμεση αξιοποίηση των οικονομικών πόρων  και δεσμεύομαι σήμερα ενώπιον σας,  πως το πρώτο εξάμηνο της θητείας μας θα μπουν εργάτες και συνεργεία επιτέλους στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Ακούμε τις ανάγκες σας και τα ζητήματα σας. Περπατήσαμε τους ίδιους δρόμους με εσάς, ανοίξαμε διάλογο και μας  είπατε με ειλικρίνεια, ότι πρέπει να έχουμε έτοιμο σχέδιο αξιοποίησης του Νοσοκομείου επί της Γαζέπης και ζητήσατε να σας το παρουσιάσουμε.  Με απόλυτη ειλικρίνεια σας απαντάμε, πως σκοπεύουμε να αναγεννήσουμε την τοπική οικονομία και να δημιουργήσουμε χώρους φιλοξενίας  των συγγενών των ασθενών και χώρους στέγασης εθελοντικών συλλόγων της πόλης μας. Δεν υπάρχουν πρώτες και δεύτερες γειτονιές. Υπάρχουν μόνο γειτονιές του Δήμου Χαλκιδέων.

Ανοίξαμε μαζί σας διάλογο και μιλήσαμε για τα «μικρά» έργα  που κάνουν μεγάλη και σπουδαία την καθημερινότητα μας. Ο αθλητισμός είναι σχολείο. Τα παιδιά μας πρέπει να αθλούνται με ασφάλεια σε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στις οποίες θα παρέχεται άμεση πρόσβαση σε όλους. Είναι ζήτημα τιμής να προσφέρουμε στα παιδιά μας όλα τα εφόδια.

Είναι ζήτημα τιμής τα παιδιά μας να μαθαίνουν γράμματα σ ανθρώπινους και ασφαλείς χώρους. Είναι ζήτημα τιμής κανένα παιδί να μη μείνει εκτός παιδικού σταθμού. Δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε νέες σχολικές εγκαταστάσεις και βέβαια να πράττουμε τα δέοντα στη συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών.

Είναι ζήτημα τιμής να φροντίσουμε όσους μας φρόντισαν.  Στο επίκεντρο είναι οι πολίτες κάθε ηλικίας. Με ειλικρίνεια σας λέω σήμερα, ότι σχεδιάζουμε τον εκσυγχρονισμό των ΚΑΠΗ , την πρόληψη και τη συνταγογράφηση εντός των Κέντρων. Με ειλικρίνεια δεσμεύομαι ότι η πολιτική ασκείται για τους πολίτες ανεξαρτήτου ηλικίας.

Είναι ζήτημα τιμής να καλλιεργήσουμε την φιλοζωική μας συνείδηση.  Επενδύουμε στους εθελοντές  φιλόζωους και στο σπουδαίο έργο τους και μαζί τους χαράζουμε το σχέδιο μας για τους φίλους μας τα ζώα. Ο πολιτισμός μας κρίνεται από το πώς συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Και οι Χαλκιδέοι είμαστε φιλόζωοι.

Έχουμε το Όραμα

Θέλουμε τη Συμμετοχή σας

Και η συμμετοχή σας είναι ανεπανάληπτη

Κυρίες και κύριοι,
Ζούμε στην εποχή των  έργων και των αριθμών και όχι στην εποχή των χαμόγελων. Εμείς όμως γνωρίζουμε πολλά περισσότερα από τα νούμερα των στατιστικών. Γιατί εμείς έχουμε επιλέξει να περπατάμε στο πεζοδρόμιο μαζί σας / και να αγωνιζόμαστε για να δώσουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. Αυτό είναι το δικό μας debate  και όχι η τηλεοπτική αρένα.  Debate είναι η καθημερινή επαφή μας μαζί σας.  Debate είναι εσείς να ρωτάτε και εμείς να απαντάμε. Debate είναι εσείς να διεκδικείτε και εμείς να υλοποιούμε.

Συνδιαμορφώσαμε  μαζί το Σχέδιο Δράσης μας για την επόμενη μέρα  του τόπους μας.

Εσείς αποφασίσατε, πως ήρθε η ώρα να δώσουμε ταυτότητα στην πόλη μας αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ολοκληρώνοντας τις υποδομές,  βελτιώνοντας  την καθημερινότητα μας  και πολλαπλασιάζοντας  την οικονομική μας δραστηριότητα.

Προτεραιότητα μας  σε κάθε προσπάθεια είναι ο πολίτης.

 Με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα οφείλουμε κάθε στιγμή να βελτιώνουμε την καθημερινότητά του.

Με αξιοπιστία,  διαφάνεια και κυρίως αποτελεσματικότητα  διεκδικούμε την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση συνολικά της πόλης με τον επανασχεδιασμό και τροποποίηση των υφιστάμενων υποδομών.

Διεκδικούμε μία πόλη μέσα  στην οποία θα αισθανόμαστε ευτυχισμένοι να ζούμε.

Πατάμε μαζί το κουμπί της επανεκκίνησης  και προχωράμε στην υλοποίηση των εμβληματικών έργων που εσείς ζητήσατε.

Έχουμε το Όραμα. Θέλουμε τη Συμμετοχή Σας και η συμμετοχή Σας είναι τουλάχιστον συγκινητική.

Κυρίες και Κύριοι, Συμπατριώτες μου αγαπημένοι

Έρχονται σήμερα κάποιοι  βγαλμένοι από το σκοτεινό παρελθόν να μας κουνήσουν το δάκτυλο.  Απόντες από την δική μας ζωή.  Απόντες από  την πόλη.  Χωρίς δικό τους σχέδιο.  Χωρίς ενδιαφέρον και γνώση.  Κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί διαβάτες. Περαστικοί. Κάποιοι άλλοι κουνούν με μαεστρία το μυστρί της λάσπης. Κουρασμένοι οι ίδιοι... που κουράζουν με τις άναρθρες κραυγές τους.

Επιχειρούν να επιβάλουν στην πόλη μας τα δεινά που ταλαιπώρησαν για δεκαετίες το κεντρικό πολιτικό σκηνικό και το καταδίκασαν στην απαξίωση και τον μηδενισμό. Περιμένουν έναν ...κομματικό ή επιχειρηματικό διορισμό  για να πάρουν τον ρόλο του μεσσία και ξυπνούν με βίαιο τρόπο έναν ξεχασμένο επαρχιωτισμό.

Θέλω σήμερα, εδώ, μπροστά σε όλους εσάς, απευθυνόμενος σε όλες και όλους τους Χαλκιδέους να τους πω ξεκάθαρα και με ανυποχώρητη φωνή.

Όχι εδώ.

Όχι στην Χαλκίδα.

Όχι στην δική μας πατρίδα.

Και είμαι σκληρός.  Γιατί αυτό οφείλω στην προσωπική μου διαδρομή.  Το οφείλω σε εσάς που τόσα χρόνια κοιτιόμαστε στα μάτια και με ειλικρίνεια προχωράμε μαζί. Κοιτιόμαστε στα μάτια και αποφασίζουμε μαζί ποια πόλη αξίζει στα παιδιά μας.

Η πορεία μου είναι δική σας πορεία και την οφείλω σε εσάς.

Σ αυτή τη διαχρονική μου στάση πάντοτε σταθήκατε στο πλευρό μου. Βρεθήκατε δίπλα μου, όταν αντιστάθηκα  στις ιδεοληψίες και στην αντίληψη ότι το κόμμα που κατακτά το κράτος, μετά μοιράζει τα κομμάτια του σαν λάφυρα.

 Αυτές  οι αντιλήψεις δεν αξίζουν στους Χαλκιδέους.

Και γι αυτό στις 26 Μαΐου αναλαμβάνεις ΕΣΥ

Και γι αυτό στις 26 Μαΐου νικάς ΕΣΥ

Χαλκιδέα και Χαλκιδέε,

Φίλες και Φίλοι,

Στον τόπο μας δημιουργήθηκε το πρώτο αυτοδιοικητικό κίνημα στην Ελλάδα.  Και το δημιουργήσατε ΕΣΕΙΣ .

Αποδείξατε ότι η πολιτική  είναι η τέχνη του εφικτού και πως δεν είναι οι πολίτες εκείνοι που απαξιώνουν την πολιτική αλλά οι πολιτικοί εκείνοι που απαξιώνουν τους πολίτες

 Εμείς μαζί δημιουργήσαμε ένα  κίνημα από τους πολλούς για τους πολλούς.  Ένα κίνημα που χωράει  όλους . Ένα κίνημα που ξεκίνησε από τους πολίτες και καταλήγει στους πολίτες. Ένα  κίνημα για όσους έχουν μάθει να κρατούν ψηλά το κεφάλι. Και ψηλά τη σημαία της πατρίδας μας.

Οι δρόμοι που επιλέγουμε  να περπατήσουμε δεν είναι εύκολοι.

Τους διαβαίνουμε όμως μαζί.

Τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο μας συνοψίζουν όλα τα δεινά που ταλαιπωρούν αυτή τη χώρα. Η γραφειοκρατία, τα συμφέροντα , το μαύρο πολιτικό χρήμα, και εν προκειμένω, σε πολιτικό επίπεδο ο λαϊκισμός κάθε χρώματος.

Η προσπάθεια που κάνουμε φέρει το όνομα όλης αυτής της γενιάς των πολιτών, και των επόμενων γενιών, που θα ζήσουν σε μια  πόλη συνώνυμη της Αειφορίας.

Εμείς, εγγυόμαστε την συνέχεια και την επιτυχία.

Φίλες και Φίλοι μου,

Τολμούμε.

Διεκδικούμε .

Συγκρουόμαστε.

Αλλά πάντα συνεργαζόμαστε με όραμα και συγκροτημένο σχέδιο. Και πάνω από όλα με σκληρή δουλειά και με σηκωμένα μανίκια για μια ενωμένη και δυνατή πόλη, για ένα ενωμένο και δυνατό δήμο.

Σήμερα έρχεται η ώρα για το επόμενο βήμα./ Έχουμε την τεχνογνωσία. Διαθέτουμε το ειδικό βάρος. να φέρουμε επενδύσεις μαζί με λύσεις. Σχεδιάζουμε την μεγέθυνση της τοπικής μας οικονομίας. Βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα το σχεδιασμό νέων θέσεων εργασίας.

Έρχονται σήμερα κάποιοι να κρίνουν το πώς εργαστήκαμε τα προηγούμενα χρόνια. Να διαβάσουν τα αποτελέσματα της δικής μας δουλειάς με τα δικά τους μυωπικά και κουρασμένα μάτια.  Να ειρωνευτούν για τους μεγάλους στόχους που από κοινού, εμείς θέτουμε.  Να παραδώσουν την Χαλκίδα ως λάφυρο στα επιχειρηματικά συμφέροντα  ή στο βαθύ  κομματικό κράτος. Να πνίξουν την δική μας,την δική σας φωνή,  κάτω από ψευτοδιλήμματα.

Δεν μιλούν για την πόλη.

Δεν ξέρουν να μιλήσουν για αυτήν.

Δεν έχουν πει, για μήνες τώρα, κουβέντα για το αύριο.

Δεν έχουν επίγνωση για τα προβλήματα της πόλης.

Δεν μπορούν να δώσουν ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.

Μόνο να υποσχεθούν ότι θα σχεδιάζουν Φαραωνικά έργα με το όνομα τους.

Αγαπημένοι μου συμπατριώτες,

Σας καλώ σήμερα όλες και όλους,

Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω, σε αυτούς που τον καλλιεργούν στην ψυχή μας.

Να εγκαταλείψουμε την θολή τους ματιά που ίσα που φτάνει να δει στον ορίζοντα

Και να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά

Ελεύθεροι από δεσμεύσεις

Ανεξάρτητοι από εξαρτήσεις

Με τις δικές μας, τις δικές σας,  ανεξάντλητες δυνάμεις.

Ελάτε όλοι μαζί, να επιστρέψουμε τα κλειδιά του Δημαρχείου στους πολίτες. Να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι εμείς έχουμε αλλάξει.

 Το βράδυ της 26ης Μαίου, ο χάρτης της  Χαλκίδας έχει τα χρώματα του δικού σας χαμόγελου.

Των δικών σας παιδιών.

Των δικών σας γονιών.

 Και πριν ολοκληρώσω θα ήθελα να σας αναφέρω μία χαρακτηριστική φράση που έχει σημαδεύσει την πορεία μου, όπως και την πορεία όλων των Χαλκιδέων « Γιατί όσα και αν δώσει κανείς στα παιδιά του, είναι πάντοτε λίγα απέναντι σ αυτά που τους οφείλει» . Η φράση αυτή ανήκει στο Γιάννη Σπανό. Σε ένα γνήσιο Χαλκιδέο.  Σε ένα γνήσιο πολίτη.  Σε ένα γνήσιο ΔΗΜΑΡΧΟ με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Ο μεγάλος Γιάννης Σπανός  βραβεύοντας μαθητές της πόλης μας τόνιζε ,  πως όσα και να τους προσφέρει είναι λίγα μπροστά σ αυτά που τους χρωστά.

 Παλεύουμε για τα παιδιά μας. Αγωνιζόμαστε γι αυτά.

Έχουμε σαν φάρο τα λόγια του μεγάλου Γιάννη Σπανού.

Σας το οφείλουμε.

Ελάτε όλοι μαζί για μια μεγάλη γιορτή.  Μια γιορτή της συμμετοχής.  Μια γιορτή της αλληλεγγύης. Μια γιορτή της Δημοκρατίας.

Την Κυριακή αποφασίζουμε για το μέλλον μας.

Το μέλλον του Δήμου Χαλκιδέων.

Για να γίνει η μάχη γιορτή. Και ο αγώνας νίκη.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί τη νίκη.

Ελάτε να δώσουμε μαζί  ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ

Στις 26 Μαίου.

Την πρώτη Κυριακή.

Οι Χαλκιδέοι θα  είναι αυτοδύναμοι.

Στις  26 Μαΐου αναλαμβάνεις ΕΣΥ

Στις  26 Μαΐου  νικάς ΕΣΥ

Σας ευχαριστώ

Ραντεβού την Κυριακή

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου
*************************************************************************








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages