Χαλκίδα Ζωντανή Πόλη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Χαλκίδα Ζωντανή Πόλη

Οραματιστήκαμε μια πόλη που χαιρόμαστε να ζούμε. Που μειώνει την ασχήμια και το γκρίζο.

Που αναπλάθεται ανασχεδιάζοντας τα μελανά της σημεία, που είναι πολλά!

Ξεκινήσαμε με την Δημοτική Αγορά και την πλατεία Αγοράς, τη μεγαλύτερη Αστική Ανάπλαση στην ιστορία του Δήμου μας. Ένα έργο που θα αλλάξει το κέντρο της Χαλκίδας. Μια ήπια αποκατάσταση που σέβεται την διαχρονικότητα του κτιριακού συγκροτήματος αλλά ταυτόχρονα απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των πολιτών της. Με κιόσκια, ελεύθερους χώρους και πράσινο η πλατεία Αγοράς και η Δημοτική Αγορά θα γίνουν ένας νέος πόλος έλξης που θα χαιρόμαστε να βρισκόμαστε. Για 30 χρόνια αντικρύζαμε ένα κουφάρι. Μαζί καταφέραμε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σε αυτή την θλιβερή εικόνα.

Επαναπροσδιορίζουμε την σχέση της πόλης μας με τη θάλασσα. Χαλκίδα δεν είναι μόνο η παραλία της. Είναι όλο το αναξιοποίητο και πολλές φορές βιασμένο παραλιακό της μέτωπο.Οριστικοποιήσαμε τις μελέτες και θα υλοποιήσουμε την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου που συνδέει την Χαλκίδα με την Ν. Αρτάκη. Ένα έργο ορόσημο για όλους μας. Με ποδηλατόδρομους, περιπατητικές διαδρομές, δημοτικές πλαζ, χώρους πρασίνου και αθλητισμού κάθε δημότης και επισκέπτης θα μπορεί να διασχίζει με ασφάλεια ξεκινώντας απο το Κουρέντι και καταλήγοντας στην Ν. Αρτάκη.

Ενδεικτικές αναπλάσεις που δρομολογούμε:

    Αποθήκη ΟΣΕ και περιβάλλον χώρος

    Οδός Ελ. Βενιζέλου

    Παραλιακό μέτωπο Αρτάκης κ. Κυζίκειο Άλσος

    Πεζοδρόμηση Αβάντων

Για εμάς όμορφη πόλη είναι να καταφέρουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας. Με μικρές αλλά και μεγάλες παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά του Δήμου μας. Μαζί με κάθε συμπολίτη μας γιατί καμία αλλαγή χωρίς την συνεργασία όλων μας δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Η οικονομική κρίση μαράζωσε τον Δήμο μας. Έπρεπε να επανεφεύρουμε την ταυτότητα μας, τον προσανατολισμό μας. Να ζωντανέψουμε τον Δήμο μας. Βασισμένοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας συνεργαστήκαμε με φορείς, συλλόγους και εθελοντές και διοργανώσαμε μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα που έφεραν το Δήμο μας στο προσκήνιο, έδωσαν χαρά, χρώμα και ενίσχυσαν την τοπική οικονομία.

Η αδράνεια είναι φθορά. Και αυτή τη φθορά εξωθήσαμε από την καθημερινότητα μας.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε.

H πόλη μας κλείστηκε στον εαυτό της. Ένας τόπος που τις δεκαετίες του 70 και 80 ήκμαζε και αποτελούσε πόλο έλξης μαράζωσε. Ήταν επιτακτική η ανάγκη να γίνει η πόλη μας και πάλι προορισμός. Να ανοίξει στον κόσμο, σε νέες ιδέες ,σε νέες προσεγγίσεις. Δοκιμάσαμε νέα πράγματα, πειραματιστήκαμε, ανοίξαμε τα φτερά μας. Αδελφοποιήθηκαμε με άλλους Δήμους του εξωτερικού, ανταλλάξαμε εμπειρίες και πρακτικές, υπογράψαμε συμφωνίες συνεργασίας. Προωθήσαμε τα προϊόντα μας και τον Δήμο μας ως προορισμό. Ενταχθήκαμε σε διεθνείς κοινοπραξίες ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συμπράξεων. Βάλαμε την πόλη μας ξανά στον διεθνή χάρτη.

Η τεχνόπολη του Ευρίπου θα φέρει γνώση και επιστημονικό δυναμικό πιο κοντά στην πόλη μας. Θέλουμε την πόλη μας ένα πεδίο δοκιμών (testbed) νέων τεχνολογιών. Να παράγει και να αφομοιώνει γνώση. Να προοδεύει.

Θέλουμε οι συμπολίτες μας και ειδικά οι νέοι να έρχονται σε επαφή με τον κόσμο. Να γίνονται αποδέκτες νέων ιδεών και εμπειριών. Οι άνθρωποι που επιχειρούν, που παράγουν αξία για τον τόπο μας να έχουν πρόσβαση όπου η πόλη μας ανοίγει δρόμους και ακόμα μακρύτερα. Θέλουμε τα τοπικά μας προϊόντα να είναι συνυφασμένα με τον προορισμό “Χαλκίδα” και να ολοκληρώνουν την εμπειρία κάθε επισκέπτη. Θέλουμε η πλούσια ιστορία του τόπου μας, το πολιτιστικό απόθεμα του Δήμου μας να αναδειχθεί, να αποκτήσει πολλές επισκέψιμες “στέγες” και να γίνει αφορμή και αιτία διάδρασης αλλά και πόλος έλξης.

Για εμάς, μια ανοιχτή πόλη είναι μια πόλη που ακούει, που υποδέχεται αλλά και που εκπέμπει, που αφομοιώνει νέα ρεύματα, που προοδεύει. Μια πόλη του κόσμου!

Ο Δήμος μας μεγάλωσε χωρίς να έχει τους απαραίτητους πόρους και τις υποδομές να μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη μεγέθυνση. Επενδύσαμε στις νέες τεχνολογίες για να μειώσουμε την γραφειοκρατία, να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, να δώσουμε εργαλεία στους Δημότες μας να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται να σπαταλούν χρόνο στις δημοτικές υπηρεσίες. Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μια διαρκής προσπάθεια. Κάναμε τεράστια βήματα προόδου τόσο σε ψηφιοποίηση διαδικασιών όσο και σε μέσα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης.

Φέραμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες στο κινητό τηλέφωνο του Δημότη μας. Εγκαταστήσαμε  αισθητήρες και ελεύθερο δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο σε πολλά σημεία. Λαμβάνουμε καθημερινά δεδομένα απο την κυκλοφορία, τη στάθμευση, την αποκομιδή απορριμμάτων, την κατανάλωση ενέργειας, τον οδοφωτισμό, τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Τα δεδομένα είναι ο νέος πλούτος, η γνώση που μας έλειπε. Τώρα πλέον ξέρουμε που πρέπει να επενδύσουμε, τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά.

Η αντικατάσταση όλου του δικτύου οδοφωτισμού με σύγχρονους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας θα λύσει το πρόβλημα των σκοτεινών σημείων σε όλο το εύρος του Δήμου μας. Η μετατροπή του αστικού ιστού σε καθεστώς ήπιας κυκλοφορίας θα μειώσει τους ρύπους και την ηχορύπανση. Ο ανασχεδιασμός όλης της αλυσίδας αποκομιδής απορριμμάτων, της ανακύκλωσης σε συνδυασμό με την λειτουργία του νέου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων θα κάνει την πόλη μας καθαρότερη και πιο πράσινη. Η δημιουργία ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και η δημιουργία ενός ευρέους δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων θα κάνει τον Δήμο μας πιο προσβάσιμο σε όλους. Ενας Δήμος φιλικός για όλους!


*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages