Συνέργειες στο «Δίκαιο και Οικονομία» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνέργειες στο «Δίκαιο και Οικονομία»

Με επιτυχία  διεξήχθη το διήμερο 8 και 9 Φεβρουαρίου το επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Η αποτελεσματική επίλυση των διαφορών από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) και η συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της Χώρας", το όποιο συνδιοργάνωσαν η Αρχή Προδικαστικών Προσφυγών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.
 Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον το δίκαιο και η οικονομία συμπορεύονται και αλληλοσυμπληρώνονται.  Η Α.Ε.Π.Π. ως ανεξάρτητο και αμερόληπτο όργανο, εξετάζει τις προσφυγές κατά πράξεων των Αναθετουσών Αρχών, τις οποίες οι οικονομικοί φορείς ασκούν υποχρεωτικά πριν την προσφυγή τους στα αρμόδια δικαστήρια.
Στο πλαίσιο αυτό η Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς  και το ΔΜΠΣ  «Δίκαιο και Οικονομία» συμβάλλουν  στη συνέργεια συνδυαστικών γνώσεων και κριτικής ικανότητας, δημιουργούν  προστιθέμενη άξια  και διευρύνουν  το γνωσιακό κεφάλαιο, ώστε νέοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών  να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να διακριθούν επάξια στο πολύπλοκο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πειραιώς, χαιρετισμό στην έναρξη του  συνέδριου απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος. Τοποθετήσεις-εισηγήσεις στις θεματικές συνεδρίες έκαναν οι καθηγητές κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, κ. Άγγελος Κότιος, κα Αριστέα Σινανιώτη, κ. Δημήτριος Γεωργακέλλος, κ. Μιχάλης Πολέμης, κ. Ευάγγελος Σαμπράκος και ο διδάσκων στο ΔΠΜΣ δικηγόρος Δρ. Γέωργιος Πανόπουλος.
 Επιπρόσθετα, παρουσιάσεις πραγματοποίησαν οι απόφοιτοι και φοιτητές του Μεταπτυχιακού «Δίκαιο και Οικονομία» κ. Χαράλαμπος Κότιος, κα Χρύσα Καρακόιδα και ο κ. Ιωάννης Καφφές.
Τέλος στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς εκπροσώπησαν ο Κοσμήτορας κ. Μιχάλης Σφακιανάκης, η Διευθύντρια του Διατμηματικού Πρόγραμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και Καθηγήτρια κα. Πέκκα - Οικονόμου και η Διδάκτoρας του Πανεπιστημίου Πειραιώς κα Νάνσυ Καραλή.

Καραολή & Δημητρίου 80, 185 34 Πειραιάς

*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages