Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Λαμία, κατηγορούμενα για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Λαμία, κατηγορούμενα για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Λαμία, κατηγορούμενα για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα

Πρόκειται για (2) ημεδαπούς (άνδρας – γυναίκα), οι οποίοι χθες το πρωί,  παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθή, προσπάθησαν να προβούν στην έκδοση Διαβατηρίου από τις Ελληνικές Αρχές σε 25χρονη αλλοδαπή, προσποιούμενοι τους συγγενείς της

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι είχαν ήδη προβεί στην έκδοση – υφαρπαγή σχετικού πιστοποιητικού γέννησης, Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας & Α.Φ.Μ. για την 25χρονη, η οποία διέμενε παράνομα στη Χώρα

Συνελήφθησαν, χθες (15-02-2019) το μεσημέρι στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, τρία (3) άτομα και συγκεκριμένα μία 36χρονη ημεδαπή, ένας 52χρονος ημεδαπός & μία 25χρονη αλλοδαπή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, καθώς και χρήση αυτής, και κατά περίπτωση, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι δράστες μετέβησαν στο Γραφείο Έκδοσης Διαβατηρίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και προσποιούμενοι η μεν 36χρονη τη μητέρα της 25χρονης και ο δε 52χρονος τον παππού αυτής, προσκόμισαν σχετικό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας της 25χρονης, όπου παρουσιαζόταν ως ημεδαπή, προκειμένου να της εκδοθεί (απόπειρα υφαρπαγής) σχετικό Διαβατήριο από τις Ελληνικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης συνέντευξης, η 25χρονη υπέπεσε σε πληθώρα αντιφάσεων σχετικά με την οικογενειακή της κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσαχθούν άμεσα στο Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, όπου διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είναι αλλοδαπή υπήκοος και στερούταν παντελώς των απαραίτητων εγγράφων νόμιμης διαμονής στη Χώρα μας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι αρχικά η 36χρονη & ο 52χρονος, το Νοέμβριο του 2002, παραπλανώντας Υπηρεσίες, κατάφεραν να εγγράψουν ως κόρη τους την 25χρονη, στα Δημοτολόγια του Δήμου Λαμιέων, πείθοντας ψευδώς για τη γέννηση αυτής, τον Ιούνιο του 1996.

Επιπλέον, πρωινές ώρες της 05-02-2019, προέβησαν για πρώτη φορά στην έκδοση - υφαρπαγή σχετικού Δελτίου Ταυτότητας στην 25χρονη, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά και βασιζόμενοι στο Πιστοποιητικό Οικογενειακής της Κατάστασης, από όπου έγινε η απαραίτητη ταυτοποίηση των στοιχείων της, ενώ ακολούθως προέβησαν και σε έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το ανωτέρω Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το οποίο θα ανακληθεί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
*************************************************************************Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages