Ο μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία της Γυμνού Αμαρυνθίων – Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία της Γυμνού Αμαρυνθίων – Χειροθεσία Αρχιμανδρίτου

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού.

Τον Σεβασμιώτατο και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στην Ενορία ο Εφημέριος Ιερομ. Ρωμανός Μπασινάς και ο αφυπηρετήσας Εφημέριος Λάμαρης Σακελ. Ιωάννης Κοκκονός, ο οποίος κατοικεί στη Γυμνού, πλησίον των τέκνων του, ενώ ο Επίσκοπός μας χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε πλήθος ευσεβών χριστιανών, με επικεφαλής την Δήμαρχος Ερετρίας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, προς τους οποίους κήρυξε τον θείο λόγο.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος επεφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη στον Εφημέριο π. Ρωμανό, αλλά και σε όλη την Ενορία, αφού του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, επιβραβεύοντας έτσι το σημαντικό ποιμαντικό έργο, το οποίο επιτελεί, σε άριστη συνεργασία με τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλους τους Ενορίτες, αλλά και με την Ιερά Μητρόπολη. Το πλήθος των ανθρώπων που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία ανεφώνησαν το «Άξιος» και έδωσαν έτσι το «σύμψηφό» τους στην εκκλησιαστική αυτή πράξη του Σεβασμιωτάτου, την προαγωγή του π. Ρωμανού.

Οι Ι. Ακολουθίες μεταδοθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).


















*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages