Δημιουργία «Τεχνόπολης του Ευρίπου» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δημιουργία «Τεχνόπολης του Ευρίπου»

Δημιουργία «Τεχνόπολης του Ευρίπου»: Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το Σάββατο 22/12, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα, υπεγράφη, σε πανηγυρικό κλίμα, το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Χαλκιδέων και του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) για τη Δημιουργία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» από το Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Μελέτιο – Αθανάσιο Δημόπουλο.

Η «Τεχνόπολη του Ευρίπου» αποτελεί ένα σύμπλεγμα Τεχνολογίας, Τέχνης και Πολιτισμού που θα στεγάσει καινοτόμες ερευνητικές, αναπτυξιακές και πολιτιστικές δομές σε χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Χαλκιδέων στην Δ.Ε Αυλίδας. Το οραματικό αυτό έργο βγάζει από τη διαχρονική απομόνωση το Δήμο Χαλκιδέων από τον Πανεπιστημιακό χάρτη της Χώρας, ενώ αναμένεται να καταστήσει τη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή, πόλο τεχνολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Η γειτνίαση της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» με την Αθήνα και την έδρα του Πανεπιστημίου αλλά και την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή της Ελλάδας (Σχηματάρι-Οινόφυτα), αναμένεται να συμβάλλει στην εισαγωγή της καινοτομίας τόσο στην βιομηχανική παραγωγή όσο και στην επιστημονική έρευνα.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης ,ευχαρίστησε θερμά τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, τον πρύτανη κ. Δημόπουλο, τον Αναπληρωτή Πρύτανη κ. Σφηκόπουλο και την Κοσμήτορα κα Χαρά Σπηλιοπούλου, για την εμπιστοσύνη τους στο Δήμο Χαλκιδέων και τους πολίτες του ενώ ανέφερε την εξαιρετική σημασία της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» και της συνέργειας του Δήμου με το ΕΚΠΑ για την ουσιαστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε το Δήμο Χαλκιδέων και το Δήμαρχο κ. Παγώνη για την συνεργασία ώστε να επιτευχθεί αυτή η συνεργασία και επεσήμανε την σπουδαιότητα της «Τεχνόπολης του Ευρίπου» στην διάχυση του επιστημονικού και ερευνητικού έργου που παράγεται στο ΕΚΠΑ αλλά και στις σημαντικές προοπτικές ανάδειξης του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Χαλκιδέων.

  Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων 




*************************************************************************



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages