Σίμος Κεδίκογλου: Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας

Τεράστια παραμένουν τα εκπαιδευτικά κενά σε σειρά ειδικοτήτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, γεγονός που  διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι «για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν τόσοι πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους».
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, υπογραμμίζοντας, ότι τα κενά σε  όλο το Νομό ανέρχονται σε 138 και αφορούν σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, γυμναστές, ειδικής αγωγής, τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης, πληροφορικής, αγγλικών, γερμανικών, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής, επισημαίνοντας, ότι το δημόσιο σχολείο οδηγείται στην απαξίωση.
Ενδεικτική της κατάστασης, που επικρατεί στις σχολικές μονάδες και των προβλημάτων που δημιουργούνται, είναι και η διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης για τη μη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, που έχει φέρει σε απελπιστική θέση τους εργαζόμενους γονείς.
Ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά από τον Υπουργό να απαντήσει: γιατί δεν προχωράνε στην άμεση κάλυψη των  εκπαιδευτικών κενών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, προκειμένου να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, σε ποιό  στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τέλος σε  ποιές ενέργειες θα προβούν για να λύσουν τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών στο 1ο Νηπιαγωγείο Κύμης.
Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Τεράστια είναι τα  κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, γεγονός, που διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι  η φετινή σχολική χρονιά τους βρίσκει πανέτοιμους και ότι «για πρώτη φορά τοποθετήθηκαν τόσο πολλοί αναπληρωτές στην ώρα τους!
Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική αφού, όχι μόνο το νέο σχολικό έτος ξεκίνησε με πολλά κενά με αποτέλεσμα τις σημαντικές απώλειες σε ώρες μαθημάτων και τη μη λειτουργία των ολοήμερων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, αλλά φθάσαμε στον Οκτώβριο και ακόμα εξακολουθούν να υπάρχουν  σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που οδηγούν στην απαξίωση του δημόσιου σχολείου.
Σημαντικές ελλείψεις υπάρχουν σε δασκάλους και νηπιαγωγούς, όσο και στην ειδική αγωγή, στα τμήματα ένταξης, παράλληλης στήριξης, φυσικής αγωγής, πληροφορικής, αγγλικών, γερμανικών, εικαστικών, θεατρικής αγωγής και μουσικής, με τα κενά συνολικά σε επίπεδο Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας να ανέρχονται  σε 138.
Ενδεικτικά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Κύμης εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, που έχει φέρει σε απελπιστική θέση τους εργαζόμενους γονείς, ενώ τονίζουν και το γεγονός, ότι στο σύνολο των μαθητών του Νηπιαγωγείου υπάρχουν και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που δεν  μπορούν να καλυφθούν.
Παράλληλα, τα κενά αυξάνονται, εξαιτίας του γεγονότος, ότι το εν λόγω σχολείο λειτουργεί  κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς μέσα στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν τέσσερις (4) σχολικές μονάδες χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις για την συνύπαρξη αυτή. Επίσης,  εδώ και τέσσερα χρόνια μετά από το ατυχές συμβάν της φωτιάς  στις σχολικές μονάδες 1ου Δημοτικού Σχολείου  και 2ου Νηπιαγωγείου, οι μαθητές κυριολεκτικά στοιβάζονται  μέσα στον ίδιο χώρο με το 2ο Δημοτικό και το 1ο Νηπιαγωγείο.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Γιατί δεν προχωράτε στην άμεση κάλυψη των  εκπαιδευτικών κενών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Εύβοιας, προκειμένου να μη χάνονται πολύτιμες διδακτικές ώρες και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων;
2.    Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών;
3.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για να λύσετε τα προβλήματα των κτιριακών υποδομών στο 1ο Νηπιαγωγείο Κύμης;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages