Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

Την Πέμπτη 12 Ιουλίου ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός πραγματοποίησε τα πρώτα εγκαίνια Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) για το νομό μας στη Δροσιά.
Η υλοποίηση του οράματος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας συνεχίζεται με την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, οι οποίες είναι στελεχωμένες με ιατρικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό και  πλήρως εξοπλισμένες.
Η ίδρυση και λειτουργία αυτών των μονάδων έρχεται για να καλύψει μια από τις κρισιμότερες ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή της ύπαρξης ενός οργανωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.  Η κάλυψη αυτού του κενού τέθηκε εξαρχής ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Η λειτουργία των ΤΟ.Μ.Υ. σηματοδοτεί την παροχή προληπτικής, δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης και αποτελεσματικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό.
Δεν σταματάμε όμως εδώ ήδη είναι έτοιμο το TOMY στο Βασιλικό ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα ολοκληρώνονται και παραδίδονται στους συμπολίτες μας ακόμα 2 μονάδες ΤΟΜΥ στο Δήμο Χαλκίδας (Αρτάκη & Αυλίδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages