Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Καστέλλα Ψαχνών - απονομή οφφικίου σε κληρικό του - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Καστέλλα Ψαχνών - απονομή οφφικίου σε κληρικό του

Την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου – Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού – Ιεροκήρυκος, Πρεσβ. Μαρίου Κιαπέκου – Εφημερίου της Ενορίας και του Διακ. Πορφυρίου Γερμανού, επισκέφθηκε την Ενορία της Καστέλλας Μεσσαπίων και συγκεκριμένα τον Ενοριακό Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία.
Τον θείο λόγο προς τους πολλούς ευλαβείς ενορίτες, οι οποίοι συνάχθηκαν για την Ευχαριστία, κήρυξε ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης Ευαγγελικής Περικοπής (Ματθ. 14, 22-34) και αναφέρθηκε στην προσευχή και την πίστη, ως χαρακτηριστικά της ζωής του χριστιανού.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη και η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί των προσφάτων πυρκαγιών, ενώ ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση για προσφορά βοήθειας προς τους πυροπλήκτους, στην οποία ασφαλώς θα συμμετάσχουν και ο ίδιος προσωπικά και οι Ιερείς, αλλά και η Ι. Μητρόπολις, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο, οι Ενορίες, τα Μοναστήρια, κ.ο.κ., όπως γίνεται σε κάθε εκστρατεία αγάπης και προσφοράς προς τους πάσχοντες.
 Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, η οποία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεχείρησε στο οφφίκιο του Οικονόμου τον Εφημέριο της Ενορίας π. Μάριο Κιαπέκο, εξαίρωντας τον αγνό του χαρακτήρα και επαινώντας το φιλότιμο, διακριτικό και φορτισμένο με υπομονή έργο του, τόσο στον τομέα της ποιμαντικής διακονίας των πιστών, όσο και στο ανακαινιστικό έργο του Ιερού Ναού, καθώς και την επιμέλεια με την οποία φροντίζει την «κατ’ οίκον» Εκκλησία του, ζώντας με αγάπη με την πρεσβυτέρα του Ανθή και τα δύο τέκνα τους.
Οι Ενορίτες έδωσαν το σύμψηφό τους στον Σεβασμιώτατο, αναφωνώντας το «ΑΞΙΟΣ»!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages