Σίμος Κεδίκογλου: «Με υπερφορολόγηση δεν βγαίνουμε από την κρίση» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Με υπερφορολόγηση δεν βγαίνουμε από την κρίση»

 «Με υπερφορολόγηση και έχοντας ένα πλαίσιο εχθρικό για επενδύσεις δεν βγαίνουμε από την κρίση.  Πρέπει να δώσουμε ώθηση στην Ελλάδα, που παράγει». Αυτό δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι αυτή τη στιγμή ο κόσμος της εργασίας, της αγοράς και της παραγωγής «στενάζει», καθώς  το 70% του τζίρου δίνεται σε εισφορές και φόρους, με αποτέλεσμα πολλοί να καταφεύγουν στη φοροδιαφυγή, όχι για να πλουτίσουν, αλλά για να επιβιώσουν.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, ότι οι διεθνείς αγορές θέλουν να ακούσουν ότι επιτέλους υπάρχει ένα σχέδιο στην Ελλάδα για μείωση φορολογίας, αύξηση αποδοτικότητας του Κράτους και διευκόλυνση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Σχολιάζοντας το θέμα εξόδου στις αγορές επεσήμανε, ότι αποδεικνύεται, ότι τη διετία 2015-2017 χάθηκαν πάρα πολλές ευκαιρίες, καθώς δεν καταφέραμε να έχουμε τους απαιτούμενους ρυθμούς ανάπτυξης και τώρα η κυβέρνηση, που πιστεύει ότι έρχεται η ώρα να βγει στις αγορές, έχει να αντιμετωπίσει τις παράπλευρες ζημιές, ενώ ανέφερε και το  παράδειγμα της Κύπρου, όταν προσπαθούσαν να βγουν στις αγορές και αντιμετώπιζαν κλυδωνισμούς, εξαιτίας των πειραματισμών, όπως είπε, της ελληνικής κυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη.
Πιο αναλυτικά, τόνισε τα εξής:
«Το θέμα είναι  που θα βρούμε λεφτά. Οι λύσεις είναι τρεις: υπάρχει η έξοδος στις αγορές, που σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά επισφαλής, υπάρχει  πιστοληπτική γραμμή στήριξης και υπάρχει το μαξιλαράκι που δημιουργεί η κυβέρνηση, αλλά «στραγγαλίζει» την οικονομία, γιατί το υπερπλεόνασμα είναι από υπερφορολογηση και όχι από υπερανάπτυξη. Υπάρχουν, όμως, 27 δις ευρώ ακόμα από το τελευταίο μνημόνιο που δεν τα έχει πάρει  η κυβέρνηση με επιτόκιο κάτω από 1%.  Αυτά τα λεφτά τι θα τα κάνουν; Εκεί είναι κάτι που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και θα θέλαμε να δούμε τα σχέδια της κυβέρνησης σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία, όπου θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.
Στη ΝΔ πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή το καλύτερο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να σχεδιάσει,  πώς θα αξιοποιήσει αυτά  τα 27 δις ευρώ που είναι με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο για να βάλουμε τις βάσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας».
Τέλος, ερωτηθείς για το Μακεδονικό ζήτημα τόνισε: «Μακεδονική εθνότητα και «μακεδονική γλώσσα» δεν είναι δυνατόν να το συζητάμε καν. Για εμάς είναι  πιο επικίνδυνο και από το σκέτο όνομα Μακεδονία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages