Ιστορική Αναδρομή Μουντιάλ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ιστορική Αναδρομή Μουντιάλ

Επιμέλεια στατιστικών δεδομένων και φωτογραφικού υλικού ΧΑΡΜΠΑΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (ΜΟΥΝΤΙΑΛ) 2018 θα είναι το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA, ένα διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια και στο οποίο διαγωνίζονται οι εθνικές ομάδες ανδρών των μελών της FIFA. Έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Ρωσία από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2018, μετά την επιλογή της χώρας ως οικοδέσποινας στις 2 Δεκεμβρίου 2010.
    Στην διοργάνωση αυτή όλα τα στάδια εκτός από ένα βρίσκονται στην ευρωπαϊκή Ρωσία, δυτικά των Ουραλίων Όρων, έτσι ώστε να περιοριστεί ο χρόνος μετακίνησης των ομάδων. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα φιλοξενήσει το τουρνουά καθώς και το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα λάβει χώρα στην Ανατολική Ευρώπη. Θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε δυο ηπείρους (Ευρώπη και Ασία), δεδομένου ότι το Αικατερίνενμπουργκ και το Σότσι, δυο από τις πόλεις που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν αγώνες, υπάγονται στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας ενώ οι υπόλοιπες εννέα πόλεις υπάγονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας.
    Το βαρύτιμο τρόπαιο, που απονέμεται στον νικητή,  σχεδίασε ο ιταλός γλύπτης Σίλβιο Γκατσανίγκα. Είναι από χρυσό 18 καρατίων, το οποίο αναπαριστά δύο ποδοσφαιριστές που σηκώνουν τη Γη. Έχει ύψος 36 εκατοστά και βάρος 6,175 κιλά. Στη βάση του, που αποτελείται από δύο στρώματα ημιπολύτιμου μαλαχίτη, αναγράφονται οι χρονιές και οι νικητές του κυπέλλου από το 1974 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages