Σίμος Κεδίκογλου: «Παρά φύση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σίμος Κεδίκογλου: «Παρά φύση η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»

«Παρά φύση χαρακτήρισε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι το μοναδικό στοιχείο που τους ενώνει είναι ο φόβος του ενός για τις συνέπειες της απομάκρυνσής του από την εξουσία και ο διακαής πόθος του άλλου να παραμείνει στην εξουσία όσο το δυνατόν περισσότερο.»
Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας, ότι οι μέχρι σήμερα επικίνδυνοι χειρισμοί στα εθνικά θέματα ενέχουν τον κίνδυνο να καταλήξουν σε εθνική τραγωδία, διερωτώμενος για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος και πιο συγκεκριμένα, ποιά είναι η κυβερνητική γραμμή για το Σκοπιανό ή για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας, που κρατούνται στην Τουρκία.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε τα εξής : «ποια είναι η γραμμή της κυβέρνησης  με τους δύο στρατιωτικούς μας και για κάποιους το ζήτημα δεν είναι μείζον, ενώ για άλλους - και πολύ σωστά άλλωστε- είναι το σημαντικότερο; Είναι διμερές το ζήτημα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και αν ναι τότε ποιές  είναι οι ενέργειες που κάνει ο κ. Τσίπρας; Εάν από την άλλη πρόκειται για ομηρία όπως διατείνεται ο κ. Καμμένος,  τότε ποιά τα ανταλλάγματα που ζητάει η Τουρκία; Αν πάλι, όπως λέει ο Υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διεθνοποιηθεί το ζήτημα, γιατί ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίζεται, ότι είναι διμερές;
Βλέπετε, ότι έχουμε όχι Βαβυλωνία, που ως θεατρικό έργο ήταν μία απολαυστική κωμωδία, αλλά μία εθνική τραγωδία, όταν κάτι αντίστοιχο γίνεται  στα εθνικά μας θέματα»
Για το Σκοπιανό  επεσήμανε, ότι η πολιτική τους ήταν ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και εξάλειψη του αλυτρωτισμού στο Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι οι όποιες διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν ύστερα από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οπότε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θυμήθηκε τα αλυτρωτικά και τις αναφορές στο Σύνταγμα.
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση αναφορικά με τις απειλητικές επιστολές εναντίον βουλευτών δήλωσε:
«Οι  απειλές κατά βουλευτών με οποιοδήποτε τρόπο και μορφή είναι απαράδεκτες. Ας ανατρέξουμε και  στο παρελθόν, γιατί αυτοί που σήμερα αντιδρούν για τις απειλές και τις πιέσεις σε βουλευτές, ήταν οι ίδιοι πριν από λίγα χρόνια που τις έκαναν.  Είναι καλό που τώρα ανακαλύπτουν ότι δεν πρέπει να απειλούνται και να εκβιάζονται οι βουλευτές .
Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι με τα εθνικά θέματα δεν παίζουν και ότι ο κίνδυνος εθνικής τραγωδίας παραμένει υψηλός.»
Σχολιάζοντας, τέλος, τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου σχετικά με το μάθημα των θρησκευτικών δήλωσε, πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο  οι ιδεοληψίες  τους, γιατί το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων δεν διαταράσσεται με κυβερνητικές αποφάσεις, αντιθέτως  το σοβαρότερο πρόβλημα αποτυπώνεται στα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ, που δείχνει την Ελλάδα πρωταθλήτρια στη φορολογία, ενώ και για τις παροχές υγείας και παιδείας τα συμπεράσματα κάνουν λόγο για λίγες και κακής ποιότητας. Και κατέληξε: «Αντί να κοιτάξει ο Υπουργός Παιδείας, πώς με την αξιολόγηση θα βελτιώσει το σύστημα εκπαίδευσης καταργεί την αξιολόγηση. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Γι’ αυτό λέμε, ότι πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί είναι παρά φύση, γιατί συμπεριφέρεται στα εθνικά θέματα λες και είναι κωμωδία και θα καταλήξουμε τελικά σε τραγωδία.
Ακόμα και για το πρόγραμμα Εξ οικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ που θα δώσει ζωή στον τομέα των κατασκευών, που ξέρετε πόσο χειμάζεται ο κλάδος, κανένας δεν ξέρει πότε επιτέλους θα αρχίσει!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages