Συνοδά Έργα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνοδά Έργα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας και ειδικότερα του Τμήματος Υγείας, σχετικά με την Υγεία στην Εύβοια, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι παντού τα πράγματα πάνε περίφημα, εκτός από το Νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Τονίζουν λοιπόν οι άνθρωποι της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δήμαρχος, είναι υπεύθυνοι που δεν είναι ακόμη έτοιμο να λειτουργήσει το Νέο Νοσοκομείο.
Σίγουρα η επισήμανση αυτή αγγίζει τα όρια του αστείου.
Για το θέμα αυτό, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων διευκρινίζονται τα εξής:
“Προφανώς, τα άτομα που απαρτίζουν το Τμήμα Υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, επιχειρούν για άλλη μια φορά να ρίξουν λάσπη και να συκοφαντήσουν τη Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι για όλα τα θέματα είναι υπεύθυνος ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δήμαρχος.
Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι διακατέχονται από παντελή άγνοια για το πώς εξελίσσονται  τα πράγματα στο Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, παρότι κατ’ επανάληψη τους έχει διευκρινιστεί, ότι υπάρχουν διαδικασίες για τη δημοπράτηση των Συνοδών Έργων (ΕΣΠΑ), που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα και φυσικά αυτές περιέχουν απαιτήσεις, που δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να παρακάμψει, ούτε βεβαίως ο Δήμος.
Θα πρέπει να μάθουν οι άνθρωποι της νέας ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ήταν αυτός που έτρεχε το 2014 στα αρμόδια Υπουργεία, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα έργα του Νέου Νοσοκομείου, που είχαν σταματήσει ελλείψει πιστώσεων, ενώ είχαν απορροφηθεί 22 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, από τα 71 εκατομμύρια του συνολικού προϋπολογισμού.
Προφανώς την περίοδο εκείνη, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήξεραν ούτε κατά πού πέφτει το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ τώρα τα έμαθαν όλα.
Τους ενημερώνουμε λοιπόν για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Υπουργείο Υγείας, τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τα Συνοδά Έργα του Νέου Νοσοκομείου (δρόμος πρόσβασης, δίκτυα αποχέτευσης, ομβρίων και ακαθάρτων υδάτων) και αναμένει από υπηρεσίες του Υπουργείου και τη Διαχειριστική Αρχή την έγκριση των τευχών δημοπράτησης για να προχωρήσει στον σχετικό διαγωνισμό κατασκευής των έργων.
Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται περισσότερο από κάθε άλλον για να ολοκληρωθεί το έργο του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο σύνολό του, έτσι ώστε αυτό να παραδοθεί σε χρήση προς τους πολίτες.
Οτιδήποτε άλλο διατυπώνεται, αποτελεί σημάδι εμπάθειας και άγνοιας από τους καταγγέλλοντες”.

    Γραφείο Τύπου
  Δήμου Χαλκιδέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages