Επίσκεψη Γιώργου Ακριώτη στη Ριτσώνα» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη Γιώργου Ακριώτη στη Ριτσώνα»

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα επισκέφτηκε ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης την Τρίτη 16-1-2018 μαζί με κλιμάκιο της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας.
Ο κ. Ακριώτης συνοδευόμενος από τους αξιωματικούς κ. Τζαλοκώστα και κ. Κονιαράκη της 114 ΠΜ της Ελληνικής Αεροπορίας περιηγήθηκε στο χώρο των οικίσκων, στις εγκαταστάσεις και στα έργα που πραγματοποιούνται στο χώρο του κέντρου για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων (ύδρευσης, αποστράγγισης, αποχέτευσης κλπ). Ο συντονιστής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης κ. Θανασούλιας περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του καταυλισμού και την διοικητική του οργάνωση και τον ξενάγησε στο ειδικό χώρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων. Η υπεύθυνη ΔΙΕΠ του Υπ. Παιδείας κα. Πιλαφά ενημέρωσε τον κ. Ακριώτη για τα ζητήματα που αφορούν την φοίτηση των προσφυγόπουλων σε σχολεία της πόλης, τις εγγραφές τους στα ΕΠΑΛ αλλά και για την επικείμενη εγκατάσταση Νηπιαγωγείου μέσα στο χώρο του καταυλισμού. Παρουσία της κ. Λούβρου (υπεύθυνη Ερυθρού Σταυρού) ενημερώθηκε για την ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πρόσφυγες και με τη βοήθεια της κ. Εσσερή (Ι am You) ενημερώθηκε για τις διάφορες δραστηριότητες όπως ο χώρος ενασχόλησης γυναικών όπου οι γυναίκες επιδίδονται σε χειροτεχνίες, αργαλειό κλπ.
Συνάντηση είχε επίσης με τους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκίδας που δραστηριοποιούνται στον καταυλισμό μέσα από το κοινωφελές πρόγραμμα του Υπ. Εργασίας ενώ με την βοήθεια του κου Αλούς (μεταφραστής ΔΟΜ) ο βουλευτής Εύβοιας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πρόσφυγες και να καταγράψει αιτήματα τους με σκοπό να τα μεταφέρει και σε κεντρικό επίπεδο, αιτήματα που ως επί το πλείστον σχετίζονται με την παροχή ασύλου και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ο κ. Ακριώτης που παρακολουθεί τον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας από την έναρξη του δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη της δομής σχετικά με την καθημερινότητα και την διαβίωση των προσφύγων και συνεχάρη όλους τους συντελεστές που με αλληλεγγύη εξακολουθούν να συνδράμουν σε αυτούς τους ανθρώπους και στα παιδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages