Τρεις συναντήσεις του Μητροπολίτου Χαλκίδος με τους πρωτοετείς φοιτητές - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τρεις συναντήσεις του Μητροπολίτου Χαλκίδος με τους πρωτοετείς φοιτητές

Τρεις συναντήσεις του Μητροπολίτου Χαλκίδος με τους πρωτοετείς φοιτητές της Ιεράς Μητροπόλεως.
 Τρεις διαδοχικές συναντήσεις με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της Πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από όλο το μήκος και πλάτος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, κατά το διάστημα των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου και, μάλιστα, για δέκατη έβδομη συνεχόμενη χρονιά.

Η πρώτη αφορούσε τους φοιτητές και φοιτήτριες, τους προερχομένους από τον Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου.


Κατά την διάρκειά της, ο Σεβασμιώτατος και οι συνεργάτες του Κληρικοί, είχαν εποικοδομητικό και ζωηρό διάλογο με τους φοιτητές, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν τον Επίσκοπό τους για την πρόσκληση και την παρουσία του πλησίον τους και δέχθηκαν με χαρά και συγκίνηση τις συγχαρητήριες ευχές του.

Οι Ιερείς της Ενορίας, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Μάρκου – Αρχιερατικός Επίτροπος Κηρέως και Οικον. Νικόλαος Μάρκου, μαζί με τουθς συνεργάτες και τις συνεργάτιδές τους είχαν ετοιμάσει μεσημεριανό φαγητό, κατά την διάρκεια του οποίου, σε οικογενειακή ατμόσφαιρα συνεχίστηκε η ωραιότατη επικοινωνία, ενώ πριν την αποχώρηση όλων, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στους μαθητές του παραρτήματος Μαντουδίου της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Μαρία Μπεχλιβάνου, κ. Ανδρέα Τσαλκιτζή και κ. Γρηγόριο Φοίφα, τα Πτυχία Ιεροψάλτου, τα οποία έλαβαν κατά το περυσινό έτος, κατόπιν απολυτηρίων Εξετάσεων.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του Κληρικοί, Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελλος και Διάκ. Πορφύριος Γερμανός, συναντήθηκαν με τους φοιτητές των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας και Αιδηψού.


Οι φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μητροπολίτου τους, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, κ. Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος και οι ιερείς της επαρχίας Ιστιαίας-Αιδηψού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Θάνος, είχε προγραμματίσει ωραιότατη μουσική Εκδήλωση, την οποία πλαισίωσαν η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του παραρτήματος Ιστιαίας της Ιεράς Μητροπόλεως με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου και η Χορωδία της Μουσικής Σχολής Τριαντάφυλλου Σούρα με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με τη συνοδεία της ορχήστρας εφήβων της σχολής.

Ακολούθησε επίκαιρη ομιλία από την Πρεσβυτέρα Σταματία Παπασταμούλου – Αναγνώστου - φιλόλογο, για το νόημα των Χριστουγέννων, η οποία ανέφερε ότι ο κόσμος σήμερα αντιλαμβάνεται τα Χριστούγεννα με κοσμικό φρόνημα, δίνοντας ταυτόχρονα λιγότερη βαρύτητα στις πνευματικές αξίες της εορτής, με αποτέλεσμα στην ουσία να ζει Χριστούγεννα χωρίς Χριστό. Παράλληλα, έκανε αναφορά σε ένα περιστατικό από την ζωή του Οσίου Ιακώβου του νέου ασκητού, της Ιεράς Μονής οσίου Δαυίδ του Γέροντος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό ανακηρύχτηκε άγιος της Εκκλησίας μας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε ένα γεγονός από τη ζωή του Οσίου Ιακώβου, κατά το οποίο έζησε έντονα και όμορφα τη χαρά των Χριστουγέννων μέσα στην κουφάλα ενός ταπεινού πλατάνου, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα ολόκληρη την πλάση σε αυτό το κοσμοσωτήριο γεγονός.


Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την επιτυχία τους και τόνισε πως δεν πρέπει να λησμονούμε την καλλιέργεια της ψυχής παράλληλα με το νου. Έκανε λόγο επίσης για την διαφορά μεταξύ γνώσης και σοφίας και ανέφερε πως άλλο πράγμα είναι ο πολύ γνωστικός άνθρωπος και άλλο ο σοφός, άλλο η τυπική γνώση και άλλο η φωτισμένη διάνοια και ωριμότητα που χαρίζονται μόνο από το Θεό. Προέτρεψε τα παιδιά να έχουν πάντα την ελπίδα και να μην απογοητεύονται. Ευχαρίστησε από καρδιάς τις δύο χορωδίες και την ομιλήτρια, αλλά και όλους όσους οργάνωσαν την εκδήλωση.

Στο τέλος απονεμήθηκαν τα Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής στους Καθηγητές του παραρτήματος Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πρεσβ. Ευστάθιο Αναγνώστου - Εφημέριο Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Αγριοβοτανίου, κ. Ευάγγελο Καζάνη - Πρωτοψάλτη Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Λουτρών Αιδηψού και κ. Γαβριήλ Μαυρομάτη - Πρωτοψάλτη Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιστιαίας, καθώς και οι βεβαιώσεις ολοκληρώσεως των σπουδών στη Βυζαντινή Μουσική στις κυρίες Ιωάννα Αθανασίου και Γαρυφαλλιά Παπασταμούλου.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας, ενώ μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, προσέφερε ευλογίες στους φοιτητές στον αύλειο χώρο του Ι. Ναού.


Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2018 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες που προέρχονταν από τους Δήμους Χαλκιδέων, Μεσσαπίων-Διρφύων και Ερετρίας-Αμαρύνθου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως (κτίριο Οικογενείας Πνευματικού).

            Εκεί, δεξιώθηκε τούς φοιτητές, είχε την ευκαιρία να τούς συγχαρεί προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, να τους μιλήσει για τα μεγάλα γεγονότα των Εορτών της Θείας Οικονομίας, αλλά και να ακούσει από τον καθένα ξεχωριστά, σε ποιά Σχολή επέτυχε, να συζητήσει μαζί τους και να τους διανείμει ως ελάχιστη ευλογία το Ημερολόγιο 2018 της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο, μάλιστα, είναι αφιερωμένο στα παιδία.

Παράλληλα, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του νέου έτους 2018, στην οποία το φλουρί βρήκε ο φοιτητής Κωνσταντίνος Καθαροσπόρης, ο οποίος έλαβε ένα δώρο ευλογίας από τον Σεβασμιώτατο.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages