Ομίλία του κ. Πάνου Ξενοκώστα, στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Ν. Υόρκη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομίλία του κ. Πάνου Ξενοκώστα, στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum στη Ν. Υόρκη

 H ONEX Technologies στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum: Ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου, Πάνου Ξενοκώστα για την Αναγέννηση του Ελληνικού Ναυπηγοεπισκευαστικού Τομέα.

Στο 19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που έλαβε χώρα στη Ν. Υόρκη, στις 11 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποίησε ομιλία ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX Technologies Inc.

Σε μία ιδιαίτερη στιγμή για την Ελλάδα και σε ένα κοινό 1.350 παρευρισκομένων μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας (μέσω σύνδεσης), ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο κ. Ξενοκώστας παρουσίασε το πλάνο Αναδιοργάνωσης και Αναγέννησης του Ελληνικού Ναυπηγοεπισκευαστικού Τομέα μέσα από την επικείμενη εξαγορά του Ιστορικού Ναυπηγείου της Σύρου.

Στην εντυπωσιακή ομιλία του, αφού πρώτα έκανε μία μικρή ιστορική αναδρομή, περιέγραψε την κατάσταση του κλάδου στην Ελλάδα σε σχέση με τη Μεσογειακή και τη Διεθνή αγορά. Στη συνέχεια, ανέδειξε τις προκλήσεις, το πλάνο ανάπτυξης των επομένων ετών καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγει η εταιρεία του σε ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο, αξιοποιώντας στρατηγικές υποδομές σε μια γεωπολιτικά ρευστή περίοδο.

Ο κ. Ξενοκώστας επεσήμανε ότι η συμβολή της Αμερικανικής εταιρείας στην διάσωση ενός Ιστορικού Ναυπηγείου, θα δώσει δυνατότητες αξιοποίησης τεχνογνωσίας πλέον των 100 ετών, ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και καινοτομιών δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη. Μία επένδυση με Γεωπολιτικό αντίκτυπο και την απόφαση του επιχειρηματία να αλλάξει τα δεδομένα σε ένα κλάδο ριζικά.

Σημειώνουμε ότι στο Συνέδριο συμμετείχαν ανώτατοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, επιχειρηματίες, επενδυτές και τραπεζίτες από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι των 3 Ευρωπαϊκών θεσμών (Eυρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) εμφανίζονται μαζί σε forum και μάλιστα στο εξωτερικό για να τιμήσουν την Ελλάδα.

Λίγα λόγια την ONEX Technologies:

Η ONEX Technologies Group, με έδρα τη Νέα Υόρκη, είναι μια διεθνής εταιρεία τεχνολογίας και επενδύσεων με παρουσία στις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η οποία προσφέρει «εργαλεία ανάπτυξης» στους πελάτες της μέσω τεχνολογικών λύσεων, μοναδικών επενδυτικών ευκαιριών και μοντέλων καινοτόμου χρηματοδότησης για τους εταίρους της. Ο Όμιλος υποστηρίζει επενδύσεις σε στρατηγικούς επιχειρηματικούς τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως ο Αεροπορικός τομέας, η Ναυτιλία, η Πληροφορική και οι Τηλεπικοινωνίες, η Πολιτική Προστασία και Ασφάλεια Κρίσιμων Υποδομών, η Προηγμένη Επιστήμη Υλικών και η Νανοτεχνολογία, η Ενέργεια και οι Κατασκευές και οι Υπηρεσίες Outsourcing για Επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages