Ο Γιώργος Ακριώτης στη γιορτή των σχολείων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Γιώργος Ακριώτης στη γιορτή των σχολείων του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα παραβρέθηκε ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης την Πέμπτη 21 Δεκέμβρη, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση και επ’ ευκαιρίας της χριστουγεννιάτικης γιορτής των σχολείων του  Ιδρύματος. Η εκδήλωση ήταν πολυπληθής και είχε έντονη συναισθηματική φόρτιση.
Στην εκδήλωση ακούστηκαν κάλαντα και τραγούδια από τις διάφορες χώρες που κατάγονται οι μαθητές οι οποίοι στη συνέχεια παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο, χόρεψαν και εξέθεσαν τις χειροποίητες δημιουργίες τους στο μπαζάρ που ακολούθησε.  Ο κ. Ακριώτης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις νομοτεχνικές ρυθμίσεις που προχωρά το Υπ. Δικαιοσύνης  για τον εξορθολογισμό του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα δήλωσε: «Η σωφρονιστική πολιτική αλλάζει: αποσυμφόρηση φυλακών, μέριμνα για ευπαθείς ομάδες κρατουμένων, ορθολογικοποίηση των στερητικών μέτρων κατά ανηλίκων  ενώ εντωμεταξύ υλοποιούμε  σημαντικά έργα όπως τις νέες αγροτικές φυλακές, τα 5 νέα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, εργαστήρια επαγγελματικής κατάρτισης, 20 υποτροφίες στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, προγράμματα τέχνης και αθλητισμού, κ.α.»

Σε πολύ θερμό κλίμα και ως τέως εκπαιδευτικός συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την σπουδαία δουλειά που κάνουν καταθέτοντας περίσσευμα ψυχής, καθώς και τους μαθητές για την πρόοδο τους.  Με αίσθηση συγκίνησης σημείωσε: «Σε αυτές τις αίθουσες το αξίωμα της παιδείας εκπληρώνεται και αυτό είναι συγκινητικό. Εδώ βλέπουμε ένα σχολείο άκρως δημιουργικό και εξωστρεφές, που μάχεται τη βία και τον ρατσισμό και οραματίζεται ένα άλλο μέλλον. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια!»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Γ. Γραμματέας του Υπ. Παιδείας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι συγγενείς των μαθητών.

Επικοινωνία:
Βουλής 4, Αθήνα 10562 τηλ. 210 3706397, 210 3314582, Fax 210 3706597
 Μεσσαπίων 4, Χαλκίδα 34133 τηλ. 22210 83395, Fax 22210 22492

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages