Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων στην πόλη WUHAN - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων στην πόλη WUHAN

Με συμφωνία τουριστικής συνεργασίας και προοπτική εξαγωγής ευβοϊκών προϊόντων επισφραγίστηκε η επιτυχημένη αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων στην κινεζική μεγαλούπολη Wuhan. Τιμώμενη πόλη η Χαλκίδα στο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων, Επενδύσεων & Εμπορίου.
Με υπογραφή συμφωνίας τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χαλκιδέων και Δήμου Wuhan επισφραγίστηκε η τετραήμερη επίσκεψη εργασίας αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων με επικεφαλής το Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη στην κινεζική πόλη Wuhan, το διάστημα 14-18 Νοεμβρίου 2017. H Χαλκίδα ήταν τιμώμενη πόλη μεταξύ 60 πόλεων από ολόκληρο τον κόσμο στο Διεθνές Συνέδριο Αδελφοποιημένων Πόλεων, Επενδύσεων & Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στην κινεζική πόλη Wuhan των 11 εκατομ. κατοίκων. Μάλιστα, το συνέδριο παρακολούθησε και χαιρέτισε ο τέως πρωθυπουργός του Καναδά κ. Stephen Harper.
Ενώπιον Δημάρχων και αποστολών από 60 πόλεις, στελεχών της Κινεζικής Κυβέρνησης, διεθνών εταιριών και δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο συνέδριο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χαλκίδας ως τουριστικού προορισμού και τόπου παραγωγής ποιοτικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, ενώ πρότεινε τρεις άξονες περαιτέρω αξιοποίησης του υφιστάμενου δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων με έμφαση στην τουριστική, εμπορική και πολιτιστική συνεργασία.  Το μεγάλο ενδιαφέρον των Κινέζων για τη Χαλκίδα επιβεβαιώθηκε από την προβολή που έλαβε η παρουσία του Δήμου μας στην Κίνα σε τρία τηλεοπτικά δίκτυα και εφημερίδες μέσα από συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αντιπροσωπείας του Δήμου Χαλκιδέων στην κινεζική μεγαλούπολη υπήρξαν ξεχωριστές συναντήσεις εργασίας με το Δήμαρχο Wuhan κ. Yong, τον Διευθυντή και επιτελείς του Οργανισμού Τουρισμού καθώς και τον Διευθυντή και στελέχη του Γραφείου Εμπορίου του Δήμου Wuhan. Στο πλαίσιο του ταξιδιού, ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετείχε με περίπτερο στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση Πόλεων όπου εξέθεσε τοπικά προϊόντα, παρουσίασε την Χαλκίδα ως τουριστικό προορισμό και υπήρξαν συναντήσεις με tour operators και μεγάλες κινεζικές εταιρίες εισαγωγής προϊόντων.
Ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση και ενθουσιασμό του για την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Χαλκιδέων στην Κινεζική, αδελφοποιημένη πόλη Wuhan, ενώ τόνισε τις μεγάλες προοπτικές που αυτή η συνεργασία ανοίγει για τη Χαλκίδα. «Εργαστήκαμε μεθοδικά τα τελευταία 2 χρόνια ώστε να φτάσουμε στο σημείο που η Χαλκίδα θα αποτελέσει προορισμό Κινέζων τουριστών αλλά και προϊόντα από την περιοχή μας θα μπορέσουν να τοποθετηθούν στα ράφια των super markets της Wuhan. Η αναπτυξιακή στρατηγική της εξωστρέφειας του Δήμου μας θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω» δήλωσε ο Χρήστος Παγώνης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, Χαλκίδας και Wuhan, αντιπροσωπείες του Δήμου Wuhan έχουν επισκεφτεί τη Χαλκίδα ήδη 4 φορές τα τελευταία δύο χρόνια.
Επισκεψη Αντιπρ Δήμoυ Χαλκιδέων - Wuhan-2 by Vagelis Moutoupas on Scribd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages