Ο Γιώργος Ακριώτης στην επίσημη παρουσίαση του νεοσύστατου Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Γιώργος Ακριώτης στην επίσημη παρουσίαση του νεοσύστατου Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του Δικτύου Νήσων Ενάλιων Διαδρομών που πραγματοποιήθηκε στις 3/11/2017 στο Ζάππειο παρευρέθηκε ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης.
Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση είχε ως σκοπό την ανάδειξη των βασικών στόχων του Δικτύου οι οποίοι επικεντρώθηκαν στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ανάδειξη και την τουριστική χρήση των καταδυτικών περιοχών, στην προσέλκυση επενδύσεων από την εγχώρια και τη διεθνή αγορά, στην προσέλκυση τουρισμού, στην ανάδειξη, την προβολή και την προστασία των ενάλιων τουριστικών διαδρομών και του περιβάλλοντός τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στις απαιτούμενες ενέργειες για την αδειοδότηση και τη λειτουργία των χώρων ενάλιας εκμετάλλευσης αλλά και στην αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων για ανάπτυξη των προτάσεων των μελών του.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο ενάλιος – καταδυτικός τουρισμός αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσμιο επίπεδο με πάνω από 25 εκατομμύρια αυτοδύτες το χρόνο. Επιπλέον σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιοποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Καταδυτικής Ομοσπονδίας μόνο στην Ευρώπη υπάρχουν πάνω από 3,5 εκατομμύρια ενεργοί δύτες, με σχεδόν 1 εκ. εξ αυτών να πραγματοποιούν κάθε χρόνο τουλάχιστον ένα καταδυτικό ταξίδι 10 διανυκτερεύσεων σε κάποιον καταδυτικό προορισμό. Επιπλέον εκτιμάται ότι το 70% των ενεργών δυτών επιλέγει μεσογειακούς προορισμούς, ενώ ο ετήσιος τζίρος αυτών των ταξιδιών υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.
Γίνεται λοιπόν άμεσα αντιληπτό ότι εξαιτίας της τεράστιας ακτογραμμής που διαθέτει η χώρα μας αλλά και των πολλών ιστορικών ναυαγίων και πλούσιων υποθαλάσσιων ευρημάτων (π.χ. Μηχανισμός Αντικυθύρων) μπορεί με μεγάλη ευκολία να γίνει πόλος έλξης ποιοτικού τουρισμού.
Χαιρετίζω αυτήν την προσπάθεια και εύχομαι στη Σκύρο, στην Ελαφόνησο, στην Κέα, στα Κύθηρα, στο Καστελόριζο, στη Νίσυρο, στις Οινούσες και στα Ψαρά να αποτελέσουν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και να προσθέσουν περισσότερα μέλη στο δίκτυό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages