Ολοκλήρωση δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ολοκλήρωση δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με χθεσινοβραδυνή (Πέμπτη 21/9/17) παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο Σκιών Αθανασίου, στην πλατεία Μάλλιου και τα παιχνίδια του δρόμου για σήμερα Παρασκευή (22-9-17), ολοκληρώθηκαν οι δράσεις για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017» που διοργάνωσαν ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας και το Πράσινο Ταμείο.
Εκατοντάδες παιδιά από τον Παιδικό Σταθμό «Ουράνιο Τόξο», πλημμύρισαν σήμερα το πρωί την Αβάντων (στο τέλος του Πεζόδρομου προς Χαϊνα), έπαιξαν παιχνίδια του δρόμου (μήλα, φάλαινα, αλεξίπτωτο κ.ά.) τραγούδησαν παιδικά τραγούδια και στο τέλος χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους, στο μουσικό παιδικό πάρτυ που στήθηκε στον πεζόδρομο.
Με το κλείσιμο των δράσεων, θέλουμε να ευχαριστούμε τα Δημοτικά σχολεία που συμμετείχαν (1ο & 20ο Δημοτικό), τους Παιδικούς Σταθμούς (Φανάρι, Ουράνιο Τόξο), τα σωματεία και ομίλους ποδηλασίας,  καθώς και όλο τον κόσμο που βρέθηκε κοντά μας, είτε συμμετέχοντας είτε ως θεατές.

Πιστεύουμε ότι η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, βοηθά την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασύνδεση της αστικής μετακίνησης και της οικονομικής ανάπτυξης των πόλεων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των MMM, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.










ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ

*******************************************************************************

Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages