Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Αυλωνάρι - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Αυλωνάρι

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
  Έγινε την  Τετάρτη 5 Απριλίου2017, στο Αυλωνάρι, η εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα  Αυτοδιοίκησης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κύμης – Αλιβερίου για τις προτεινόμενες αλλαγές στο Νόμο «Καλλικράτη», στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που  βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στην εκδήλωση παρευρέθη και εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών σ. Κώστας Πουλάκης, ο οποίος έκανε πλήρη και τεκμηριωμένη παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της επιτροπής που συστήθηκε για να μελετήσει και να προτείνει τις αλλαγές στον υφιστάμενο νόμο πλαίσιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Έκανε τον  μέχρι σήμερα απολογισμό και ανέφερε τις ενέργειες του Υπουργείου (οικονομικές και διοικητικές παρεμβάσεις) που βελτίωσαν, μ’ αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικά συνθήκες, το  χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού  και πρόσθεσε ότι «όλες οι προτεινόμενες αλλαγές είναι υπό συζήτηση και διαβούλευση.  Θέλουμε όμως να αφήσουμε το αποτύπωμα της Αριστεράς στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και αυτό θα γίνει με την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα, για την διεύρυνση της Δημοκρατίας και της συμμετοχής».
     Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κατάθεση προτάσεων, από τους παρευρισκόμενους. Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις πολλές, από όλους τους φορείς που εκπροσωπούνταν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

     Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, σ. Ακριώτης Γιώργος , σ. Λιβανίου Ζωή και σ. Πρατσόλης Τάσος, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Αθ. Μπουραντάς μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τοπικοί σύμβουλοι και αυτοδιοικητικοί της περιοχής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» σ. Ν. Στουπής και Γ. Κουλούρης.
Την Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν ο Συντονιστής  Νίκος Σιόλιας, μέλη της Νομ. Γραμματείας σ. Κ. Παππάς και σ. Ελ. Σταυρινός και τα τοπικά στελέχη και μέλη της Ν.Ε. Γ. Σίμωση, Γ. Θαλασσινός  και Γ. Θεοδώρου.
Στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης  του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις σ΄ όλη την Εύβοια και για διάφορα θέματα που αφορούν τις θεσμικές παρεμβάσεις αλλά και την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση.
Χαλκίδα 5 Απρ. 2017
Από το Γραφείο Τύπου

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages