Πέντε high-tech λύσεις για τους ποδηλάτες - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Πέντε high-tech λύσεις για τους ποδηλάτες

Από πανάλαφρα ηλεκτρικά ποδήλατα μέχρι αντισυμβατικές κλειδαριές, επιλέξαμε τις καλύτερες προτάσεις του Kickstarter και του Indiegogo και σου τις παρουσιάζουμεΤο φθινόπωρο είναι μία καλή εποχή για να κάνεις ποδήλατο στην Αθήνα.Δεν έχει ούτε την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, ενώ οι βροχές είναι ακόμα σπάνιες. Και αν σκέφτεσαι είτε να ανανεώσεις το ποδήλατό σου με κάποιο καινούργιο gadget είτε να αγοράσεις ένα καινούργιο ποδήλατο (τα ηλεκτρικά κάνουν θραύση αυτή την περίοδο) οι πλατφόρμες crowdfunding σού προτείνουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων που ξεκινούν από high-tech δίκυκλα και φτάνουν μέχρι… αντισυμβατικές κλειδαριές. Έχοντας «σαρώσει» τις πλατφόρμες του Kickstarter και του Indiegogo, επιλέξαμε τις πέντε καλύτερες προτάσεις και σου τις παρουσιάζουμε.

Vello Bike+ Το πρώτο σπαστό ποδήλατο της Vello ενθουσίασε τους ποδηλάτες και κέρδισε μάλιστα και βραβείου design Red Dot στην κατηγορία “Best of the Best” to 2015. Τώρα επιστρέφει ως ηλεκτρικό. Το Vello Bike+ είναι σύμφωνα με τους δημιουργούς το μικρότερο και ελαφρύτερο σπαστό ηλεκτρικό ποδήλατο της αγοράς, με διαστάσεις 53x72x23 εκατ. και βάρος που δεν ξεπερνά τα 12 κιλά. Έχει πατενταρισμένη μέθοδο εύκολου διπλώματος μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ενώ μπορείς να το τσουλάς ακόμα και ενώ είναι διπλωμένο. Επίσης, συλλέγει ενέργεια ενώ κάνεις πετάλι, επομένως δεν χρειάζεται να το φορτίζεις στην πρίζα, ενώ σου παρέχει διαφορετικά επίπεδα υποβοήθησης ανάλογα με το πόσο δύσκολη ή εύκολη θέλεις να είναι η άσκησή σου. Το Vello Bike+ μπορεί επίσης να συνδεθεί με το smartphone σου και σου επιτρέπει να το κλειδώνεις μέσω του σχετικού app, να αλλάζεις επίπεδο υποβοήθησης και να λαμβάνεις πληροφορίες όπως ταχύτητα, κλίση εδάφους, επίπεδο μπαταρίας και GPS. Η καμπάνια τρέχει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου στο Kickstarter και έχει μέχρι στιγμής καλύψει 3 φορές τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 80 χιλιάδων ευρώ. Gocycle GS Τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς εντός της πόλης, επομένως οι πλατφόρμες crowdfunding φιλοξενούν αρκετές προτάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ένας πρώην σχεδιαστής της McLaren συνδύασε το βρετανικό design με την παγκοσμιοποιημένη παραγωγή. Το Gocycle GS είναι επίσης σπαστό, όμως με την εξής πρωτοτυπία: αντί να διπλώνει στη μέση, διπλώνει το τιμόνι, μαζεύει η σέλα και αφαιρούνται οι ρόδες (μία διαδικασία δευτερολέπτων) για να πιάνει ακόμα λιγότερο χώρο. Διαθέτει επίσης αναδιπλούμενα πετάλια, βάση για smartphone, υδραυλικά φρένα και ενσωματωμένη κουλούρα για να δένεις το ποδήλατό σου (η οποία, μεταξύ μας, δεν μου φαίνεται και μεγάλο φόβητρο για τον επίδοξο κλέφτη). Η καμπάνια τρέχει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου στο Kickstarter και έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει περίπου 300 χιλιάδες δολάρια (275 χιλιάδες ευρώ). Το μοντέλο απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική αγορά, όμως κυκλοφορούν και εκδόσεις για την Ευρώπη.
Skunklock Η αλήθεια είναι ότι το ποδήλατό σου δεν θα είναι ποτέ ασφαλές όταν το αφήνεις έξω, εφόσον χρησιμοποιείς συμβατικές αντικλεπτικές μεθόδους. Μία απλή κλειδαριά πέταλο μπορεί να κοπεί σε λιγότερο από ένα λεπτό με τη χρήση κόφτη ή τροχού. Έτσι, ο Ντάνιελ Ιντζκόφσκι σκέφτηκε μία εντελώς ανορθόδοξη μέθοδο. Το Skunklock που κατασκεύασε αποτελείται από πολύ ανθεκτικό χάλυβα. Όμως αν ένας κλέφτης δεν πτοηθεί από την ποιότητα κατασκευής της κλειδαριάς και αρχίσει να την κόβει, το Skunklock του εκτοξεύει ένα εξαιρετικά δύσοσμο χημικό που σίγουρα θα τον τρέψει σε φυγή. Για την πληροφόρησή σου, skunk σημαίνει ασβός, επομένως καταλαβαίνεις… Η καμπάνια τρέχει για 24 ακόμα ημέρες στο Indiegogo και έχει ήδη καλύψει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 20 χιλιάδων δολαρίων (18 χιλιάδες ευρώ). Fend Θυμάσαι που στο δημοτικό είχαμε κάτι σπαστά ποτηράκια για να βάζουμε νερό; Τι πάει να πει δεν γεννήθηκες στα ‘80s; Ω, τέλος πάντων, το παίρνω αλλιώς. Το Fend σου στερεί πλέον και την πιο ανεδαφική δικαιολογία να μη φοράς κράνος ενώ ποδηλατείς επειδή «πιάνει χώρο». Όταν δεν το χρησιμοποιείς, διπλώνει και πιάνει το ένα τρίτο του αρχικού του μεγέθους, επομένως μπορείς άνετα να το κρύψεις στην τσάντα σου μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Το κράνος ικανοποιεί τα πρότυπα ασφαλείας των ΗΠΑ και της ΕΕ, το κέλυφός του είναι κατασκευασμένο από σκληρό υλικό ABS, ενώ διαθέτει και αεραγωγούς για να μην ανάβει το κεφάλι σου όταν κάνεις πετάλι. Η καμπάνια τρέχει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου στο Kickstarter και έχει μέχρι στιγμής καλύψει τον αρχικό στόχο χρηματοδότησης των 40 χιλιάδων δολαρίων (37 χιλιάδες ευρώ). Pully Τα καλύψαμε σχεδόν όλα για το ποδήλατο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι μία βάση για το κινητό σου. Το Pully είναι μία μαγνητική βάση, με μικρές διαστάσεις και υψηλή καλαισθησία και μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε τιμόνι και να κρατήσει οποιοδήποτε κινητό. Ο μαγνήτης του διαθέτει αρκετή δύναμη για να σηκώσει ένα καρπούζι 7 κιλών, επομένως κρατά άνετα το κινητό σου στη θέση του. Τώρα, ως προς το αν μπορεί το μαγνητικό πεδίο να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία του smartphone, οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των κινητών που κατασκευάστηκαν μετά το 2012 δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το μόνο που μπορεί να αποπροσανατολιστεί είναι η πυξίδα. Η καμπάνια τρέχει μέχρι τις 14 Νοεμβρίου στο Kickstarter και έχει θέσει ως στόχο χρηματοδότησης τα 6.580 δολάρια.

*******************************************************************************
Ξενώνας " Αμανδρυάδες " στο Καρπενήσι.
Κλίκ στην φωτογραφία για να ΔΕΙΤ
Ε
http://www.amadryades.gr/



Η Επιλογή είναι δική σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages