Ο εορτασμός της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο εορτασμός της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη

Ο εορτασμός της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη, - “Επανάσταση Δασκαλογιάννη”- πραγματοποιήθηκε στη γενέτειρά του, Ανώπολη Σφακίων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Δ. Αναγνωστάκη.
Μετά το τέλος της δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ανωπόλεως, ακολούθησαν επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πλατείας, όπου βρίσκεται η προτομή του μεγάλου αγωνιστή και επαναστάτη Ιωάννη Βλάχου Δασκαλογιάννη.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και πεντοζάλη από τον μουσικοχορευτικό σύλλογο “ΤΑ ΣΦΑΚΙΑ”.
Ακολούθησε φιλοξενία από τον Δήμο Σφακίων και στη συνέχεια ο κ. Ζερβός με τον κ. Αναγνωστάκη και τους Διοικητές Π.Κ. Βρυσών και Ανωπόλεως επισκέφθηκαν το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανωπόλεως, που συζήτησαν και δρομολογήθηκαν ενέργειες για την καλύτερη λειτουργία του.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη γέφυρα της Αράδαινας όπου ο Δήμαρχος κ. Ζερβός πρόσφερε στον κ. Αναγνωστάκη παραδοσιακό Σφακιανό σακούλι με προϊόντα του τόπου.





************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages