Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης

Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης για τις εθελούσιες επιστροφές και τα μέτρα επανένταξης μεταναστών


Συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2016,  για την εφαρμογή υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών και μέτρων επανένταξης παράτυπων μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Η συμφωνία αρχίζει να υλοποιείται από 01 Ιουνίου 2016, για τα επόμενα  τρία χρόνια και αφορά στη διευκόλυνση των διαδικασιών επιστροφής και τη στήριξη των μέτρων επανένταξης, πάνω από 20.000 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η επιδότηση των εθελούσιων επιστροφών για 5.400 μετανάστες και των μέτρων επανένταξης για 1.350 από αυτούς, κάθε χρόνο.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ύψος των 11 εκατομμυρίων ευρώ, κάθε χρόνο και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης  (75% Ευρωπαϊκοί πόροι- 25% εθνικοί πόροι).

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Τζανέτου Φιλιππάκου και του επικεφαλής του ελληνικού γραφείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Δανιήλ Εσδρά.


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages