Hμέρα απολογισμού και αξιολόγησης του προγράμματος κατάρτισης Erasmus plus - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Hμέρα απολογισμού και αξιολόγησης του προγράμματος κατάρτισης Erasmus plus

Hμέρα απολογισμού και αξιολόγησης του προγράμματος κατάρτισης Erasmus plus, η Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, για την αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων στη Λειψία της Γερμανίας, στο πλαίσιο του Σχεδίου κινητικότητας «GReen City I: Η ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των Δημοτικών απορριμμάτων». Το σχέδιο εντάσσεται στο πρόγραμμα Erasmus plus, το οποίο διαχειρίζεται στην Ελλάδα το ΙΚΥ, ως εθνική αρχή συντονισμού. 
Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα, έλαβαν  ατομικό Certificate of Attendance στα γραφεία του εταίρου Wisamar, ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να ακολουθήσει η λήψη του αναγνωρίσιμου τίτλου Εuropass, που θα  πιστοποιεί τις αποκτηθείσες γνώσεις σε διευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Διαμαντής Καρκαντελίδης και στελέχη της αποστολής, αναχώρησαν για το Βερολίνο, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Δήμου του Βερολίνου και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το καινοτόμο θέμα των smart cities. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν η Ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο και ο Σύμβουλος του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών υποθέσεων Christos Docomes.

Τα συμπεράσματα των δύο ροών του Σχεδίου (στην Ισπανία και Γερμανία) θα συγκριθούν, θα αξιολογηθούν, οι δε καλές πρακτικές θα ενσωματωθούν στο τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, αφού προηγουμένως προσαρμοστούν στις ανάγκες του Δήμου Χαλκιδέων. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για την ποιότητα των τεχνικών επισκέψεων του προγράμματος κατάρτισης και ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο κ. Παγώνη για αυτή του την πρωτοβουλία. Διατύπωσαν δε την επιθυμία  να συνεχιστεί η δια βίου μάθηση του προσωπικού.
   Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενεργή παρουσία τους σε όλες τις φάσεις της προετοιμασίας και υλοποίησης του προγράμματος, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη μνεία στην αμέριστη  υποστήριξη του Ιδρύματος Κρατικών Υπηρεσιών, σε όλη τη διάρκεια αυτής της πρωτοπόρας, για τον Δήμο,  προσπάθειας .

  Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages