Αυνανισμός ή σεξ: Ποια είναι η καλύτερη... άσκηση; - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αυνανισμός ή σεξ: Ποια είναι η καλύτερη... άσκηση;

Οι επιστήμονες απαντούν...
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη γυμναστική με το... σεξ;
Ιδρώνοντας στα σεντόνια την ώρα του σεξ, είναι σαν να κάνετε γρήγορο βάδην. Όταν όμως προτιμάτε τον αυνανισμό, τότε καίτε τις ίδιες θερμίδες με αυτές που θα καταναλώνατε αν κάνατε έναν ωραίο περίπατο.

Στο ερώτημα αν το σεξ μπορεί να συγκριθεί με την σωματική άσκηση, η απάντηση των ειδικών είναι λακωνική: και ναι και όχι. Οι επιστήμονες σπεύδουν να επισημάνουν ότι,  από το πόσο τεμπέληδες είμαστε στο κρεβάτι, εξαρτάται η ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνουμε.
 
Όταν κάνεις σεξ ή αυνανίζεσαι σίγουρα είναι μία ικανοποίηση και ευχαρίστηση , όμως το αν καταναλώνεις θερμίδες την ώρα που επιδίδεσαι σε σεξουαλικές περιπτύξεις, εξαρτάται από το πόσο ενεργητικός είσαι στα σεντόνια.

Σύμφωνα με τον Κέβιν Νέτο, φυσιοθεραπευτή από το Πανεπιστήμιο Curtion της Βρετανίας, στη διάρκεια του σεξ αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί όπως και η αρτηριακή πίεση.

Όταν ιδρώνεις και ανάβεις στην διάρκεια του σεξ, καταναλώνεις θερμίδες. Υπάρχουν όμως και οι τεμπέληδες που θέλουν να νιώθουν ηδονή και ερωτική απόλαυση χωρίς να κουνούν το μικρό τους δακτυλάκι στο κρεβάτι. Για να έχει κανείς οφέλη στην υγεία του από το σεξ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενεργητικός όταν κάνει έρωτα με την σύντροφό του, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με μελέτες, η  σεξουαλική δραστηριότητα προκαλεί ένα μέτριο επίπεδο σωματικής καταπόνησης. Επιπλέον, πρόσφατη μελέτη Καναδών επιστημόνων σε ετερόφυλα ζευγάρια έδειξε πως, με το έντονο σεξ το σώμα γυμνάζεται όπως και με το γρήγορο περπάτημα.

Στο ερώτημα λοιπόν αν το σεξ είναι άσκηση, οι επιστήμονες απαντούν λακωνικά: Και ναι και όχι. Εξαρτάται από το πώς ορίζει ο καθένας την άσκηση. Αλλά αν πιστεύει κανείς πως κάνοντας άσκηση στα... σεντόνια θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη στην υγεία του, κάνει λάθος. Κι αυτό γιατί το σεξ δεν έχει την ίδια ένταση κάθε φορά και δεν γίνεται σε σταθερή βάση, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Επίσης , μελετώντας τις μετρήσεις των καρδιακών παλμών όταν κάποιος αυτοικανοποιείται, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, ο αυνανισμός ισοδυναμεί με ελαφριά άσκηση, όπως το αργό περπάτημα.

Τέλος,  στην ερώτηση αν το σεξ έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση των αθλητών, οι ερευνητές δηλώνουν «όχι». Υποστηρίζουν, ωστόσο, πως μετά την σωματική καταπόνηση από την άθληση, θα πρέπει κανείς να περιμένει ένα χρονικό διάστημα - περίπου δύο ώρες - για να περάσει από τη μία άσκηση στην άλλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages