Καταγγελία για τις απειλές και τους εκφοβισμούς μελών της Επιτροπής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Καταγγελία για τις απειλές και τους εκφοβισμούς μελών της Επιτροπής


Ανακοίνωση για τον προπηλακισμό και τις απειλές μέλους της Επιτροπής Πολιτών.
 Καταγγέλλουμε τον προπηλακισμό και τις απειλές -συνέχεια και άλλων απειλών σε άλλο μέλος-, που άσκησαν σε μέλος της Επιτροπής Πολιτών για την Ανάδειξη των Λιμανιών της Χαλκίδας και της Κύμης, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2015, ομάδα ατόμων που αυτοσυστήθηκαν ως «εργαζόμενοι στο Λιμάνι».
Οι ενέργειες αυτές που θυμίζουν άλλες εποχές, ελπίζουμε να είναι ένα άτυχο γεγονός από παραπληροφορημένους «εργαζόμενους στο Λιμάνι» και όχι καθοδηγούμενες ενέργειες από σκοτεινά κέντρα, τα οποία δεν είδαν από την πρώτη στιγμή με καλό μάτι την πρωτοβουλία μας.
Εάν είναι μια άστοχη ενέργεια απληροφόρητων, τότε είμαστε σίγουροι ότι μετά την ενημέρωσή τους που θα επιδιώξουμε να κάνουμε σε συνάντηση μαζί τους, θα αναθεωρήσουν και θα ζητήσουν συγνώμη από τον προπηλακισθέντα συμπολίτη μας.
Γιατί οι σκοποί της Επιτροπής Πολιτών δεν είναι αντίθετοι με τα συμφέροντα των εργαζομένων στο Λιμάνι της Χαλκίδας. Δικοί μας στόχοι είναι η ανάδειξη των δυνατοτήτων που έχει η ευρύτερη περιοχή του Στενού του Ευρίπου, για δημιουργία υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας τουριστικών σκαφών.
Μια τέτοια προοπτική θα πολλαπλασιάσει τις θέσεις εργασίας. Αντίθετα άλλοι έχουν μιλήσει για μεταφορά του λιμανιού και έχουν ανακοινώσει φαραωνικά σχέδια, καταστροφικά για την τουριστική και πολιτιστική φυσιογνωμία της περιοχής μας.
Επίσης πρέπει να γνωρίζουν, ότι είναι ψέματα όσα διαδίδουν κάποιοι, ότι επιδιώκουμε τη μετατροπή του Λιμανιού σε μαρίνα τουριστικών σκαφών.
Γιατί πέρα από τις θέσεις που μπορεί να έχει ο καθένας, ειδικοί τεχνικοί λόγοι, δεν επιτρέπουν να δημιουργηθεί μαρίνα τουριστικών σκαφών στη θέση του σημερινού λιμανιού. Επιπλέον, οι θέσεις εργασίας στο Λιμάνι της Χαλκίδας δεν απειλούνται από τις προτάσεις μας που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, αλλά από την συρρίκνωση των εργασιών στο Λιμάνι σήμερα, λόγω της κατακόρυφης μείωσης των εμπορευματικών μεταφορών.
Μια πορεία που θα γίνει αναπόφευκτη, εάν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι –και αυτοί που θα χάσουν πρώτοι την δουλειά τους, δηλαδή οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι-  την ανάγκη της τουριστικής και πολιτιστικής αξιοποίησης της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής της Χαλκίδας, που μπορεί να δώσει ζωή και πολλές νέες θέσεις εργασίας.
Επίσης η μετεξέλιξη του Λιμανιού της Κύμης σε ένα σύγχρονο εμπορικό και ακτοπλοϊκό λιμάνι, η ανάδειξή του ως την ανατολική πύλης της Στερεάς Ελλάδας της Χώρας, αλλά και της Ευρώπης, θα δημιουργήσουν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και θα προσθέσουν εισόδημα στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και στους κατοίκους της.
Εάν όμως αποτελεί συνειδητή ενέργεια τρομοκράτησης των μελών της Επιτροπής, πληροφορούμε το κέντρα που καθοδηγούν τέτοιες ενέργειες, ότι η υπόθεση έτσι και αλλιώς παραπέμπεται στη δικαιοσύνη και το κυριότερο τους ενημερώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Αντίθετα μας ενισχύουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ανάδειξη των Λιμανιών της Χαλκίδας και της Κύμης.


Χαλκίδα 28-12-2015
Η Επιτροπή Πολιτών για την Ανάδειξη των Λιμανιών της Χαλκίδας και της Κύμης
Τηλέφωνα Επικοινωνίας : 6945964094, 6978026141, 6937433623
e-mail : polites.limani.chalkidas@gmail.com
www   : http://polites-limani-chalkidas.blogspot.gr/




************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages