Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου έχει  ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (στις 17 Δεκεμβρίου 1999)  ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, και ώρα 10 π.μ. θα βρίσκονται σε κεντρικό σημείο της πόλης (πίσω από το ιερό του Αγίου Νικολάου) με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στη  βία κατά των γυναικών τόσο μέσα στην οικογένεια (Ενδοοικογενειακή βία) όσο και στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία).
Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου δικτύου, σε συνεργασία με τα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ και των Δήμων, τους Ξενώνες φιλοξενίας και την τηλεφωνική γραμμή πανελλαδικής εμβέλειας 15900. Το Κέντρο στελεχώνεται από Κοινωνιολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο. Στο χρονικό διάστημα λειτουργίας του, το συμβουλευτικό κέντρο έχει δεχθεί σημαντικό αριθμό γυναικών με αιτήματα κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής συμβουλευτικής καθώς και αιτήματα φιλοξενίας σε ξενώνες.
Η βία μας αφορά όλους
•    1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
•    1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού
•    40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας
•    500.000 με 2.000.000 άνθρωποι στον κόσμο, κυρίως γυναίκες και παιδιά, εκτιμάται ότι διακινούνται παράνομα κάθε χρόνο με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την εξαναγκαστική εργασία.
 Πηγή: http://www.un.org/en/women/endviolence/pdf/VAW.pdf
            Γραφείο Τύπου
       Δήμου Χαλκιδέων
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages