Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Στ. Ελλάδας & Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Στ. Ελλάδας & Εύβοιας

Αφήνοντας πίσω το καλοκαίρι θα θέλαμε να αναφερθούμε, στις Κατασκηνώσεις και στις θερινές δράσεις μας γενικότερα.
Αναπόσπαστο κομμάτι της προσκοπικής μεθοδολογίας αποτελεί η επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Όχι με τη γενική έννοια μιας εκδρομής – επίσκεψης στις υπέροχες εξοχές της πατρίδας μας, αλλά ζώντας μέσα στη φύση, με διανυκτερεύσεις στο ύπαιθρο σε σκηνές ή καταλύματα, με τiς βραδινές συγκεντρώσεις μας γύρω απ’ τη φωτιά (πυρές) με τα σκετς, τα παιχνίδια και τα τραγούδια που δίνουν στις διακοπές των μικρών μας συμπολιτών μια μαγευτική χροιά, που λίγα παιδιά στην ηλικία τους έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν.
Το καλοκαίρι, 200 Πρόσκοποι της Χαλκίδας, 70 της Ν. Αρτάκης και 30 των Μεσσαπίων, στήσαμε την πάνινη πολιτεία μας, την καλοκαιρινή μας κατασκήνωση, στο Καντήλι στο δάσος του Αγίου, στην και στον Θεολόγο του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων, στη Μήλο, στην Κίμωλο, στα χωριά της Λέσβου και στο Αϊβαλί.
Αρχηγοί των Κατασκηνώσεων ήταν οι: Ευάγγελος Αθανασίου, Ελένη Λιάσκου, Ζωζώ Χαλβατζή, Κώστας Δερβεντζής, Χαράλαμπος Κοροβός και Διονύσης Διακάκης
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι περιμένουμε τα παιδιά της Εύβοιας σε Χαλκίδα, Ν. Αρτάκη, Ψαχνά και Λίμνη, στις εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις των τμημάτων μας, όπου έμπειροι και εκπαιδευμένοι εθελοντές (οι Βαθμοφόροι μας) προσφέρουν παιδαγωγικό προσκοπικό παιχνίδι σε τουλάχιστον 300 παιδιά όλων των ηλικιών. Παιχνίδι, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην επαφή τους με τα σύγχρονα προβλήματα και στην διοχέτευση της ενεργητικότητάς τους στη ζωή στη φύση, στην προσφορά στο συνάνθρωπο και στην αυτοοργάνωσή τους σε μικρές κοινωνίες – παρέες, όπου, αναλαμβάνοντας υπεύθυνους ρόλους, προετοιμάζονται για την ενηλικίωση τους και την ανάληψη πραγματικών ευθυνών.
Θεωρούμε, ακόμη, υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όσους συμπαραστάθηκαν στις Κατασκηνώσεις μας, ιδίως τις επιχειρήσεις που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία συνέδραμαν με χορηγίες, καθώς και τους γονείς των Προσκόπων μας που βοήθησαν υλικά και ηθικά στις κατασκηνώσεις μας και που στελεχώνουν τις Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης και διαχειρίζονται με διαφάνεια και υπευθυνότητα το υλικό και τα οικονομικά μας.
Φωτογραφίες που επισυνάπτονται και επεξηγήσεις (επί του αρχείου κάθε φωτογραφίας):
Με εκτίμηση
Δημήτριος Καψούλης
Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Στ. Ελλάδας& Ευβοίας
ΜΙΑΟΥΛΗ 7, 34100 ΧΑΛΚΙΔΑ, ΤΗΛ & FAX 22210 24137, ΚΙΝ:6948 240810, E-MAIL: pestelev@sep.org.gr






















************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages