Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πακέτο απελπισίας για τις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για όσους δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείων και δέσμευση για νέο τρόπο υπολογισμού κύριων και επικουρικών συντάξεων το φθινόπωρο περιλαμβάνει το πακέτο απελπισίας που έχει "κλειδώσει" στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, ενώ μάχη δίνεται για να "παγώσει" η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις ως το 2017 και να εκλείψει ο κίνδυνος μείωσης των κύριων συντάξεων στο μέλλον".

ΕΘΝΟΣ: "Σε απόσταση αναπνοής για συμφωνία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε απόσταση αναπνοής για συμφωνία-που παρά το αντιφατικό φόντο από τις δηλώσεις κορυφαίων, εντός και εκτός των τειχών, φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθεί στο Eurogroup έως τις 3 Ιουνίου- βρίσκεται η κυβέρνηση που συνεχίζει με ιλιγγιώδεις πια ρυθμούς τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Από τη Μέση Ανατολή ξεκινά ο τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πλανήτης είναι έτοιμος να εκραγεί! Τα τύμπανα του πολέμου χτυπούν σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, αλλά το μεγάλο "φορτίο" συγκεντρώνεται στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών θα παιχθεί τις επόμενες εβδομάδες το μέλλον της ανθρωπότητας. Οι παγκόσμιοι "παίκτες" έχουν πάρει θέσεις μάχης και ένα απίστευτο ντόμινο ΗΠΑ-Ρωσίας-Ευρώπης-Τουρκίας-Ισραήλ-Ιράν-Κίνας και τζιχαντιστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπλόκο εδώ και τώρα στις πρόωρες συντάξεις. "Ανοίγουν ασφαλιστικό , εργασιακά για να "κλείσει" η συμφωνία".

Η εφημερίδα γράφει ότι "επίσημες υποχωρήσεις για συζήτηση σε ασφαλιστικό και εργασιακά με αντάλλαγμα το άνοιγμα συζήτησης για ενιαία συμφωνία που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους περιλαμβάνει η αναθεωρημένη πρόταση που μετέφερε χθες στις Βρυξέλλες η ελληνική αποστολή. Ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γιώργος Χουλιαράκης, και οι επιτελείς του ξενύχτησαν το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα κείμενο θέσεων στο οποίο η Ελλάδα θα έπρεπε να εμφανίζεται να κάνει ένα βήμα πίσω σε όλα τα θέματα, ακόμη και αυτά που θεωρούνται "κόκκινες γραμμές".

ΕΣΤΙΑ: "Προσγείωσις στην πραγματικότητα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η προσγείωσις στην πραγματικότητα δεν είναι εύκολη. Πολλώ μάλλον αφού η όποια συμφωνία που θα έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις διακηρύξεις της Θεσσαλονίκης, θα μετουσιωθεί σε νομοσχέδιο το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την Βουλή. Και θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξουν αρκετές διαρροές από βουλευτές της Συμπολιτεύσεως, ώστε να μην εξασφαλισθεί η πλειοψηφία. Οπότε μοιραίως θα απαιτηθεί η συνδρομή της Αντιπολιτεύσεως, η οποία θα πρέπει να επιδείξει υπεύθυνη στάση και να βοηθήσει την προσγείωση στην πραγματικότητα, χωρίς επικίνδυνες αναταράξεις για τον τόπο".

Η ΑΥΓΗ: "Στην Πολιτική η τελευταία λέξη για να κλείσει η συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολιτικό ήταν ευθύς εξαρχής το ελληνικό πρόβλημα, πολιτική μπορεί να είναι εν τέλει και η λύση. Οι πολιτικοί, οι αρχηγοί των θεσμών και των κυβερνήσεων καλούνται πλέον να επισφραγίσουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στη διαπραγμάτευση και να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση για να κλείσουν τα τελευταία αλλά σημαντικά θέματα που παραμένουν ανοιχτά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. "Αποφασιστικότητα και ψυχραιμία" στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης συνέστησε ο Αλ. Τσίπρας. "Οι θεσμοί να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες" έναντι της Ελλάδας, της Ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας ζητούν κυβερνητικές πηγές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ασυμφωνία χαρακτήρων".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση βλέπει συμφωνία εντός των επόμενων ημερών και ο πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος ότι "σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα", ο Β. Σόιμπλε διαμηνύει ακριβώς τα αντίθετα, επικαλούμενος τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.Συμφωνία και έκτακτο Eurogroup, τα οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση για τις 2 Ιουνίου, "δεν θα υπάρξουν" κατά το Βερολίνο, το οποίο ωστόσο αποποιείται τον ρόλο της Κασσάνδρας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Αντιφατικά μηνύματα Αθήνας-πιστωτών".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αντιφατικά μηνύματα για την πρόοδο της διαπραγμάτευσης εκπέμπουν Αθήνα και εκπρόσωποι των πιστωτών, ενώ τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση λύσης εξαντλούνται. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προήδρευσε χθες σε σύσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης- η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, σε μια εμφανή κίνηση στήριξης στον κ. Γ. Βαρουφάκη-υποστήριξε πως οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των πιστωτών έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Στην τελική ευθεία για συμφωνία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στην έκτακτη σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών δείχνει πως η Αθήνα τρέχει για να κλείσει τη συμφωνία παρά το γεγονός πως μέρος των δανειστών δείχνουν πως τίποτα ακόμα δεν έχει κλείσει ή κριθεί. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως το Brussels Group ήδη ξεκίνησε τις διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας και σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει διαρκή επικοινωνία με ηγέτες, ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας, όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί στη Ρίγα τις Λετονίας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το πλαίσιο της συμφωνίας" φανερώνει νέες αντιλαϊκές δεσμεύσεις".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το περίγραμμα συμφωνίας, που διαρρέεται από την κυβέρνηση, περιέχει διατήρηση του σημερινού αντιλαϊκού πλαισίου, καθώς και νέα, σκληρά μέτρα (φορολογία, Ασφαλιστικό κλπ). Τα νέας κοπής αντιλαϊκά μέτρα είναι άρρηκτα δεμένα με την επόμενη δανειακή σύμβαση και θα περιλαμβάνονται στο νέο, πολυετές αντιλαϊκό πρόγραμμα που θα τη συνοδεύσει. Οι αναφορές ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις είναι λόγια του αέρα, αφού όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μείωση του λαϊκού εισοδήματος".

ΤΑ ΝΕΑ: "ΦΠΑ, πρόωρες και ΗΠΑ γράφουν τη συμφωνία".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Αλέξης Τσίπρας και Τζακ Λιου, καθώς κορυφώνεται η διαπραγμάτευση με τους δανειστές στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση ζητώντας "ευελιξία" από τους δανειστές, ενώ ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι "είμαστε στην τελική ευθεία".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Λήξη χρόνου σφυρίζει ο Τσίπρας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το τέλος χρόνου φαίνεται ότι έχει σημάνει για την ελληνική διαπραγμάτευση, καθώς οι Ευρωπαίοι και οι ΗΠΑ εκπέμπουν το μήνυμα ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει τώρα, δηλαδή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το αργότερο. Από την άλλη, ενώ στο τεχνικό επίπεδο οι συζητήσεις συνεχίζονται, το Μαξίμου χθες άφηνε να διαρρεύσει ότι "ξεκινούν σήμερα οι εργασίες συγγραφής της συμφωνίας", μιλώντας ωστόσο για το κείμενο συμφωνίας στο χαμηλόβαθμο τεχνικό επίπεδο του Brussels Group (staff level agreement), το οποίο θα τεθεί εισηγητικά στο Eurogroup, που με τη σειρά του θα αποφασίσει τα περαιτέρω".

kontranews: "Ναυάγησε ο Σόιμπλε και το βρόμικο σχέδιό του για στραγγαλισμό της Ελλάδας. Οργιάζει η κινδυνολογία από τα ντόπια και ξένα παπαγαλάκια".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ναυάγησε οριστικά το βρόμικο σχέδιο του Σόιμπλε και των αντιδραστικών κύκλων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στραγγαλισμό της Ελλάδας και αποδόμηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις για επιστροφή της τρόικας και να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας οι γνωστοί δοσίλογοι".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Συμφωνία-γρίφος".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μεγάλη απόσταση χωρίζει Αθήνα και δανειστές σε ό,τι αφορά την αποτίμηση των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η συμφωνία είναι προ των πυλών και ήδη ξεκίνησε να συγγράφεται, αλλά οι πιστωτές αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοικτά και μόνο κοντά δεν είναι η επίτευξη της συμφωνίας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ασκήσεις ισορροπίας. Με τη "σφραγίδα" του Αλέξη Τσίπρα πλέον η διαπραγμάτευση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σχέδιο, με την προσδοκία να καταλήξει σε συμφωνία, υπέβαλε χθες το βράδυ στο Brussels Group η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθεί θα οδηγήσει στη χαλάρωση της πιστωτικής ασφυξίας. Κυβερνητικές πηγές, την ώρα που συνεδρίαζε στο υπουργείο Οικονομικών το οικονομικό επιτελείο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαμήνυαν ότι θα άρχιζε η συγγραφή της συμφωνίας με τους εταίρους στο Brussels Group που ξεκίνησε να συνεδριάζει το βράδυ".
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages