Παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου στην κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στη Χαλκίδα με την Περιφέρεια. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παρέμβαση του Συμεών Κεδίκογλου στην κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στη Χαλκίδα με την Περιφέρεια.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στη Χαλκίδα παραβρέθηκε ο Συμεών Κεδίκογλου για να παρακολουθήσει την ενημέρωση από την περιφέρεια για το σημαντικό θέμα του προγραμματισμού και υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ για την επόμενη προγραμματική περίοδο.
Στην παρέμβαση του μεταξύ άλλων ανέφερε

- για το σημαντικό θέμα της παράκαμψης Χαλκίδας είπε ότι μετα από χρόνια έχουμε την ευτυχή συγκυρία το έργο επιτέλους να είναι έτοιμο να υλοποιηθεί. Έκρουσε όμως τον κώδωνα του κινδύνου καθώς απαιτείται πολιτική βούληση για να προχώρησει. Οι εκπρόσωποι της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για το έργο. Ζήτησε λοιπόν να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στο ζήτημα γιατί σε περίπτωση μη υλοποίησής του θα φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα επόμενα χρόνια έναντι του Ευβοϊκού λαού.

- για το θέμα της έκτασης του ΚΕΓΕ στην Αρτάκη που παραμένει αναξιοποίητη, υπενθύμισε την πρότασή του να περιέλθει απο το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης στον δήμο για ίδρυση γεωργικής σχολής ή χρήση για σχολική στέγη. Τόνισε ότι είναι ευκαιρία να προχωρήσει καθώς ο αρμόδιος υπουργός είναι από την Εύβοια.

- τέλος, κάνοντας και μια έμμεση κριτική είπε ότι καλό είναι να διατηρούμε τις απόψεις μας και την κριτική μας ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Παρατηρώντας ότι δεν υπάρχει το ίδιο "αγωνιστικό φρόνημα" για το θέμα των διοδίων, υπενθύμισε την πρόσφατη απάντηση του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή όπου μετέθετε το θέμα για το μέλλον συνδέοντας το μάλιστα με την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας δημιουργώντας ερωτηματικά.

Έκλεισε λέγοντας ότι αν και χωρίς θεσμικό ρόλο θα συνεχίσει να παρεμβαίνει επικοδομητικά όπου μπορεί για την επίλυση προβλημάτων της Εύβοιας που είναι και το μόνο του μέλημα.


************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages