Έκθεση Δημήτρη Μυταρά στο Μουσείο Μπενάκη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Έκθεση Δημήτρη Μυταρά στο Μουσείο Μπενάκη

  Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης παρευρέθη χθες Τρίτη 3/2/2015 στα εγκαίνια της έκθεσης “Ο Δημήτρης Μυταράς και οι συνεργάτες του στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών” που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη . Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ) του Δήμου Χαλκιδέων.
        Με αφορμή την πραγματοποίηση της σημαντικότατης αυτής έκθεσης ο Δήμαρχος κ. Παγώνης ανέφερε :

... Η Χαλκίδα γέννησε τον Δημήτρη Μυταρά κι εκείνος γεννά και παράγει ασταμάτητα πολιτισμό, δημιουργεί πρότυπα , καλλιτεχνικά μονοπάτια και ξεπερνά  όλα όσα μπορούν να μοιάζουν δεδομένα... Ως Δήμαρχος Χαλκιδέων και ως απλός πολίτης, παρακολουθώ χρόνια τώρα την απίστευτη δυνατότητά του να αποδίδει με διαφορετικούς τρόπους την ανθρώπινη μορφή, που πάντα ήταν το επίκεντρο έμπνευσής του . Ιδιαίτερη σημασία όμως για μένα έχει η συμβολή του ιδίου , των συνεργατών του και ιδιαιτέρως της Χαρίκλειας Μυταρά - ακούραστης συντρόφου και συνοδοιπόρου του - στη διαπαιδαγώγηση πλειάδας νέων ανθρώπων στην πόλη της Χαλκίδας μέσω του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, το οποίο αποτελεί ένα εξαίσιο φυτώριο νέων καλλιτεχνών , έξω από θεωρίες και κανόνες , στο οποίο οι συνεργάτες του Δημήτρη Μυταρά καταθέτουν καθημερινά ψυχή , φαντασία και αγάπη για την τέχνη...
   
       Στο πλαίσιο των επαφών του με καλλιτέχνες και ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών για την πραγματοποίηση δράσεων προώθησης του πολιτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων, ο Δήμαρχος είχε σύντομη επαφή με την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου κ. Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα και το μέλος της Διοικ. Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη κ. Άγγελο Δεληβοριά, τους οποίους και προσκάλεσε επίσημα στη Χαλκίδα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages