Ημερίδα με θέμα την βία και την ισότητα (βίντεο) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ημερίδα με θέμα την βία και την ισότητα (βίντεο)

Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)
Διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας – Νεολαίας του Δ. Θερμαϊκού, το Σάββατο 21.2.15 στο Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ» της Περαίας.
Με τρία θέματα που παραμένουν πάντα επίκαιρα ανά την υφήλιο.
Την βία κατά της γυναίκας, την ενδοοικογενειακή βία και την ισότητα των δύο φύλων.
Το επιτυχημένο μότο, «χείλη ματωμένα, στόματα ερμητικά κλειστά» δείχνει εύστοχα και το νόημα της βάναυσης συμπεριφοράς που δέχεται το θύμα, μα και την παθητική του  αδυναμία και ατολμία  για μια καταγγελία του οποιουδήποτε βιασμού του, καταγγελία που σπάνια θα βρει το θάρρος να κάνει.
Σ΄αυτούς τους δύο κεντρικούς άξονες κινήθηκαν και οι διακεκριμένοι εισηγητές,  που με μεγάλη παραστατικότητα και με την βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και πλήθος παραδειγμάτων – περιστατικών  τα οποία  υπηρεσιακώς τους ανετέθησαν,  έκαναν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα  και κατανοητή την ομιλία τους.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση και δυστυχώς έχει την συμμετοχή της σε αυτό το παιχνίδι του φόβου, της σιωπής  και της απόγνωσης, όσον αφορά το θέμα της βίας κατά των γυναικών.
Όσον αφορά την  ενδοοικογενειακή βία, αυτή δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση αλλά είναι ποινικό αδίκημα. Ο νόμος 3500/2006, για την αντιμετώπισή της καθώς και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο παρέχουν αυξημένη προστασία σε όλα τα μέλη της οικογένειας, σε πλαίσιο γάμου ή/και συγκατοίκησης, εξασφαλίζοντας σε όλους το δικαίωμα σε μια συμβίωση που σέβεται την αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους.
Τέλος,  ως Ισότητα των δύο φύλων, ονομάζουμε την εξάλειψη κάθε είδους διάκρισης ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, ώστε νομικά και ουσιαστικά να έχουν τα ίδια δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις.
Στο χωλ του ξενοδοχείου εκτέθηκαν αρκετοί πίνακες ζωγραφικής που ήταν σχετικοί με τα τρία θέματα της Ημερίδας, από δημιουργούς των καλλιτεχνικών τμημάτων του Π.Ο.Σ.Π.  και του Μορφωτικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας.
Η Ημερίδα, την οποία πρωτίστως διοργάνωσε και συντόνισε με πολλή επιτυχία η φοιτήτρια Δημοσιογραφίας Αριστέα – Κωνσταντία  Διβανή, ανήκει σε σειρά Ημερίδων που προτίθεται να πραγματοποιήσει η νέα Δημοτική Αρχή, για διάφορα θέματα που θα έχουν ως στόχο την  πληροφόρηση, ενημέρωση και ενεργοποίηση των (συν)δημοτών.

Δείτε το σχετικό βίντεο
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages