Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Οι αντιδράσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣυΡιζΑ, οι πληροφορίες για τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις, η προστασία τως πρώτης κατοικίας και τα προβλήματα ρευστότητας της οικονομίας κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ασφυξία σε 34 μέρες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε κατάσταση χρηματοδοτικής ασφυξίας κινδυνεύει να βρεθεί η χώρα μας σε 34 ημέρες, δηλαδή στο τέλος Μαρτίου, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς».

ΕΘΝΟΣ: «Τα κριτήρια προστασίας της Α’ κατοικίας»

Η εφημερίδα σημειώνει: «προστασία της κύριας κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, εφόσον οι δανειολήπτες πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, προβλέπει το νομοσχέδιο που σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Γ. Σταθάκης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ανάστατο το Άγιο Όρος για τον «προφητευόμενο»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «οι γέροντες της Ορθοδοξίας βγάζουν από το «πνευματικό σεντούκι» τις προφητείες και αρχίζουν να αναφέρονται στον «προφητευόμενο», ενώ «βλέπουν» αναστροφές και αναταραχές στο εσωτερικό της χώρας, πολύ σύντομα!!!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τριπλή βόμβα ασφυξίας στην οικονομία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «χρηματοδοτικό κενό: θα έχουμε πρόβλημα ύψους 11,4 δισ. ευρώ στην αποπληρωμή δανείων ΔΝΤ, ΕΚΤ». Δημοσιονομικό κενό: κυβερνητική διαρροή για εκτίναξη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού από τα 2,5 δισ. ευρώ στα 5 έως 7 δισ. ευρώ. Ασφαλιστικά ταμεία: ψάχνουν 602 εκατ. ευρώ για να πληρώσουν οικογενειακά επιδόματα, ΕΚΑΣ».

ΕΣΤΙΑ: «Νεοφιλελεύθερος μαρξισμός!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «εάν ήθελε κανείς να παίξει με τις λέξεις, θα μπορούσε να γράψει πολλά για να αποδώσει την αλλοπρόσαλλη πολιτική της νέας ελληνικής Κυβερνήσεως: Φιλελεύθερος σοσιαλ-κρατισμός, μαρξιστικός φιλελευθερισμός ή, πιο ακραία, νεοφιλελεύθερος μαρξισμός!».

Η ΑΥΓΗ: «Επανεκκίνηση με προστασία των αδυνάτων»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «άμεσα η αποτροπή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία έως 300.000 ευρώ. Η δόση στο 10% - 20% του μηνιαίου εισοδήματος. Προχωρεί το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις. Μπόνους για τους συνεπείς. Δέσμευση περιουσιών 17 μεγαλοφοροφυγάδων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Και τώρα τρέχουν»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «μετά το επιτυχές πέρας της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές αρχίζει το τρέξιμο για την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα. Χθες, οι αντιδράσεις στην Κ.Ο. φαίνεται να κατευνάστηκαν κατ’ αρχήν, έπειτα από 11ωρη συνεδρίαση-μασάζ. Μέσα στο Μάρτιο πρέπει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ρωγμές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «ρωγμές στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε η χθεσινή μαραθώνια συνεδρίασή της με αντικείμενο τη συμφωνία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση με τους εταίρους».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Αγώνας δρόμου για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «αντιμέτωπο με την χρηματοδοτική «τρύπα» είναι το υπουργείο Οικονομικών που αναζητά λύσεις για την κάλυψή του ενώ τα έσοδα όπως είναι ήδη γνωστό έχουν βουλιάξει».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Για κατάργηση μνημονίων εφαρμοστικών νόμων-δανειακής σύμβασης»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε συμφωνία με την ΕΕ ουσιαστικά για την επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεών του, το ΚΚΕ, τηρώντας την προεκλογική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά, καταθέτει πρόταση νόμου για την ακύρωση των μνημονίων».

ΤΑ ΝΕΑ: «Προτεραιότητα η λύση για τη ρευστότητα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στρέφεται η κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει η χώρα στις χρηματοδοτικές ανάγκες της το προσεχές διάστημα, αφού η συμφωνία του Eurogroup άφησε ανοιχτό το συγκεκριμένο ζήτημα».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Στο αγκίστρι οι ολιγάρχες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «ο «πόλεμος» με τους ολιγάρχες είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση προκειμένου να αντισταθμίσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό της μετά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές».

KONTRA NEWS: «Στο σκαμνί ο δωσίλογος υπουργός που μας πούλησε στην τρόικα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στο σκαμνί του Ειδικού Δικαστηρίου κάθεται από χθες ο εγκληματίας υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου έφεραν την τρόικα και τα μνημόνια με τα οποία αλυσόδεσαν την Ελλάδα και την παρέδωσαν σαν λάφυρο στους ξένους τοκογλύφους, οδηγώντας στην φτώχεια και την πείνα τον ελληνικό λαό».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ρύθμιση-ασπίδα για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δημιουργείται Φορέας Διαχείρισης Στεγαστικών Δανείων με κεφάλαιο 3 δισ. Θα αγοραστούν από τις τράπεζες δάνεια στο 50% της ονομαστικής τους αξίας. Μορφή νόμου θα λάβει ο Κώδικας Δεοντολογίας για τα επιχειρηματικά δάνεια».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Τρύπα» 5-7 δισ. ευρώ»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ζήτημα χρηματοδότησης από τους εταίρους των χρεολυσίων των δανείων του ΔΝΤ τον Μάρτιο αλλά και γενικότερα των χρηματοδοτικών αναγκών των προσεχών μηνών θέτει η κυβέρνηση, μετά την έγκριση του ελληνικού αιτήματος για την παράταση της δανειακής σύμβασης».
************************************************************************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages