Αποστολή εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δήμαρχο Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αποστολή εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Δήμαρχο Χαλκιδέων

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Χαλκιδέων πραγματοποίησε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, αποστολή εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας. Αιτία της επίσκεψης αποτέλεσε ο έλεγχος για την πιλοτική υλοποίηση από πλευράς Δήμου Χαλκιδέων του προγράμματος για το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα αλλιώς γνωστό και ως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής καθώς και τις διαδικασίες παρακολούθησης αυτής.

Ο κ. Παγώνης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος κατά την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος, όπως στην άδικη εξαίρεση που προβλέπεται για άτομα που δηλώνουν φιλοξενούμενοι, στη δυσλειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής αιτήσεων, και στην καθυστέρηση που υφίσταται στην καταβολή των χρημάτων για τους ωφελούμενους.

Ακολούθησε διάλογος, στον οποίο διαπιστώθηκε η επιτυχής εφαρμογή του προγράμματος από πλευράς Δήμου, παρόλα τα προβλήματα και πιο συγκεκριμένα καταγράφηκε ότι ο Δήμος έχει προσεγγίσει τον μέγιστο αριθμό ωφελούμενων για το πρόγραμμα, δηλαδή περίπου επτά χιλιάδες (7.000 ή 7% του πληθυσμού του) τρεις (3) μήνες πριν τη λήξη του.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος εξέφρασε αίτημα για συνέχιση του προγράμματος και μελλοντικά, αφού όπως τόνισε οι ανάγκες που οδήγησαν στην εφαρμογή του δεν έχουν πάψει να υφίστανται. Οι εκπρόσωποι της Τράπεζας αποδέχθηκαν το αίτημα και δήλωσαν ότι η πιλοτική εφαρμογή πραγματοποιείται ώστε να προετοιμαστεί η επέκτασή της σε εθνικό επίπεδο. Σημείωσαν, ωστόσο, ότι η διαδικασία απόφασης για την επέκταση θα είναι σύνθετη και θα κριθεί από πολλούς παράγοντες.  

Την αποστολή της Παγκόσμιας Τράπεζας με επικεφαλής την κα Ramya Sundaram συνόδευαν στελέχη του Υπουργείου Εργασίας με επικεφαλής την κα Μερόπη Κομνηνού. Επίσης, από πλευράς Δήμου παρευρέθηκαν στη συνάντηση η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΧ κα. Κυριάκου και κ. Ανυφαντής αντίστοιχα, ως καθ ύλην αρμόδιοι, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μωραΐτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages