Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Γιώργος με... αμνησία!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "με τερατώδη ψεύδη και απύθμενες ανακρίβειες προσπαθεί ο Γιώργος Παπανδρέου να επανέλθει στο προσκήνιο και να διασωθεί εκλογικά ο ίδιος και το νεοπαγές ΚΙΔΗΣΟ του".

ΕΘΝΟΣ: "Σκληρό ροκ σε πλατείες και TV"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλα τα τελευταία «όπλα» τους είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν οι δύο «μονομάχοι» στα λίγα 24ωρα που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Οι κινήσεις των Α. Σαμαρά και Α. Τσίπρα δείχνουν ότι επιλέγουν το σκληρό ροκ ταυτόχρονα μεταφέρουν το «γήπεδο» της αντιπαράθεσης στις συγκεντρώσεις και την τηλεόραση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μήνυμα από Αγιο Ορος: «Μαζέψτε τρόφιμα... Ετοιμαστείτε»!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα γεγονότα «τρέχουν» όσο οι μέρες κυλούν... Και παντού στον κόσμο η ίδια ανησυχία για το «αύριο» κυριαρχεί. Είναι φανερό, και το έχουμε πολλές φορές επισημάνει από αυτή εδώ την εφημερίδα, ότι ζούμε καιρούς έντονων και δραματικών αλλαγών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ενα απέραντο πολιτικό... φρενοκομείο"

Η εφημερίδα γράφει "«προτιμότερος ο θάνατος αν δεν συμφωνήσουμε την τρόικα. Ηλίθιο το πακέτο Γιούνκερ», λέει ο Γ. Βαρουφάκης. «θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος», δήλωσε η Ν. Βαλαβάνη. «Παύση πληρωμών, θα πάμε και στη δραχμή αν χρειαστεί», αποκαλύπτει ο Γ. Χιωτίδης. «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν δανειακές συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα και εμάς, αλλά θα τις... εξετάσουμε», παραδέχεται ο Γ. Δραγασάκης".

ΕΣΤΙΑ: "Ευρωπαϊκή συνύπαρξη"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "είναι αυτονόητο. Οσο λιγώτερο συνεννοούμεθα με τους Ευρωπαίους, τόσο επισφαλέστερη γίνεται η θέση μας κοντά τους".

Η ΑΥΓΗ: "Δημοκρατικό προσκλητήριο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε από τη Θεσσαλονίκη όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ακόμη και όσους τοποθετούνται στο συντηρητικό στρατόπεδο, να γυρίσουν την πλάτη στις ακραίες φωνές του μίσους και του διχασμού που εκπορεύονται από Σαμαρά - Βορίδη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Επίδομα παπαγάλου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στην υπηρεσία των καναλαρχών σταθερά η κυβέρνηση. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μεθοδεύει να τους χαρίσει δεκάδες εκατ. ευρώ από φόρους. Οι εργολάβοι της μνημονιακής προπαγάνδας χρηματοδοτούνται, αφού τους επιτρέπεται να αποδώσουν τον... Ιανουάριο του 2016 φόρους τους οποίους έχουν ήδη εισπράξει"

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δύσβατο τοπίο με την Ευρωζώνη"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "προαναγγελία σύγκρουσης της Ευρωζώνης με μία ενδεχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν όσα δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και οι προτεραιότητες που παρουσίασε ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Ευρω-βόμβα» στην ρευστότητα"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για μετά τις εκλογές αναβάλει την απόφαση για τη δραστηριοποίησή της ή όχι στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD). Η διοίκηση της τράπεζας ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι «παγώνει» τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει και βρίσκονταν στο στάδιο της τυπικής επικύρωσης".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δυνατό ΚΚΕ - Οχι «λευκή σημαία» σε ΝΑΤΟ και ΕΕ"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη θα είναι μήνυμα καταδίκης του ευρωατλαντισμού, της υποταγής και μοιρολατρίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Σίγησαν οι κοριοί"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μηδενικά επίπεδα έπεσε η ύποπτη δραστηριότητα για παρακολουθήσεις και παρεμβάσεις σε κινητά χθες το πρωί, έπειτα από την αποκάλυψη της εφημερίδας για τους κοριούς στα κόμματα που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα".

Kontranews: "3 βρόμικες μέρες ετοιμάζει η κυβέρνηση"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "για τρεις βρόμικες μέρες προετοιμάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου τα στελέχη της Ν.Δ., που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ, στην εναγώνια προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να ανακόψουν την αυτοδύναμη πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε κίνδυνο τα Ταμεία"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με... άδεια ταμεία θα βρεθούν, μετά τις εκλογές, τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ κ.α.) και θα χρειάζονται τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ -ή και περισσότερα αν δεν «πιαστούν» οι στόχοι για τα έσοδα, τα οποία ήδη υποχωρούν λόγω της προεκλογικής περιόδου- προκειμένου να είναι σε θέση να καταβάλουν, χωρίς περικοπές, τις συντάξεις στους συνταξιούχους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρές οι νέες κόκκινες γραμμές που χαράσσουν οι εταίροι"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπορεί οι Ευρωπαίοι να δηλώνουν προετοιμασμένοι για συζητήσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, ωστόσο είναι προφανές ότι η διαμόρφωση της επόμενης μέρας της Ελλάδας θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και φυσικά τις προθέσεις του Βερολίνου, που παίζει καταλυτικό ρόλο σε επίπεδο Ευρωζώνης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages