Καιρό τώρα θέλω να μιλήσω..... - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Καιρό τώρα θέλω να μιλήσω.....

ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ...
DE PROFUNDIS.
Αγαπητοί Συμπολίτες – Συμπολίτισσες – Φίλοι και Φίλες
Αισθανόμενος μεγάλη ευθύνη απέναντί σας ως εκ της γνωριμίας μας από τον θεσμικό μου ρόλο ως γραμματέας της ΔΗΜ.ΑΡ. Ευβοίας και της συμμετοχής μου ως ενεργός πολίτης στα πολιτιστικά και δημοτικά θέματα της πόλης.
Θέλω μ’ αυτή την επιστολή να σας καταστήσω κοινωνούς των πολιτικών μου απόψεων, ως διαμορφώθηκαν το τελευταίο 9μηνο, και ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση της ΔΗΜ.ΑΡ. από την ¨τρικομματική Κυβέρνηση¨ και έκτοτε των συνεχών μεταλλαγών της, διακινδυνεύοντας ακόμη να χαρακτηρίζεται ως ¨βασιλικότερη της αντιπολίτευσης¨, με χειρισμούς της όπως η μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας και της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Κατά τη διάρκεια αυτού του διαρρεύσαντος χρόνου τελούσα στην βαθειά πίστη ότι η χώρα μπορεί μεν να παρέμεινε στην Ευρωζώνη, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ. στην κυβέρνηση, όμως δεν είχε ολοκληρώσει την στήριξή της μ’ ένα σχέδιο αντιμετώπισης του χρέους και με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης, προσέτι δε δεν βρέθηκε ένα συμφωνημένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής που θα μπορούσε τα βάρη του Λαού μας να τα κάνει πιο ανεκτά.
Πίστευα ότι γι’ όλα αυτά απαιτείτο μεγαλύτερος χρόνος.

Ως πολιτικός επιστήμονας πίστευα επίσης ότι ένα κόμμα σαν τη ΔΗΜ.ΑΡ. που θέλει να τιτλοφορείται ¨αριστερά της ευθύνης¨ και των προτάσεων (Κυβερνώσα αριστερά) θα επεδείκνυε μεγαλύτερη ανοχή και ευέλικτη στάση απέναντι στις αντιθέσεις που πιθανόν αναδεικνύονταν και ανεδείχθησαν εντός της τρικομματικής κυβέρνησης από κόμματα διαφορετικής πολιτικής αφετηρίας.
Η πορεία μου 51 χρόνια στην αριστερά με έκαναν επίσης να πιστεύω ότι ο όρος αριστερά δεν είναι πρόσημο αλγεβρικό, ως ο πρόεδρός μας αποζητούσε, διότι τότε χαρακτηρίζεται ως θετικό ή αρνητικό. Ούτε σηματοδοτείται από τις θέσεις που κατέχει το κόμμα στο κοινοβούλιο ως η Γαλλική επανάσταση το υιοθέτησε και το ονόμασε… αλλά έχει να κάνει με πολιτικές υπέρ των εργαζομένων και των πληττομένων από τον καπιταλισμό Λαϊκών στρωμάτων.
Γι όλα τα παραπάνω και άλλα που αποτελούν καταστάσεις που διαμορφώνονταν σε interna corporis στο χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. και που δεν θέλω να κοινοποιήσω σεβόμενος τους υπόλοιπους συντρόφους που έχουν άλλη άποψη από τη δική μου.
Παρέμεινα στη ΔΗΜ.ΑΡ. ως σήμερα.
Κοινοποιώντας σήμερα τις απόψεις μου χωρίς να περιμένω τα αποτελέσματα των εκλογών για να μη θεωρηθώ ως η λαϊκή ρήση θέλει ¨ποντικός που κατεβαίνει απ’ το πλοίο πριν την καταιγίδα.
Ως μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. πρότεινα την μη κάθοδό μας σ’ αυτές τις εκλογές, μετά τη συρρίκνωση που υπέστη υπαιτιότητα της. Πρότεινα τη συγγραφή μιας διακήρυξης μας που θα περιείχε μια έντονη αυτοκριτική, που θα γινόταν ΤΩΡΑ σε αναγνώριση των λαθών μας και όχι σε 50 χρόνια όπως σε άλλα κόμματα.
Αυτό θα διατηρούσε την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά μας αντλούμενη απ’ τις αρχές της ¨ανανεωτικής αριστεράς¨.
Θα απαιτείτο ένα εξάμηνο με μεταβατική ηγεσία, λόγω του ότι η σημερινή θα έπρεπε να αυτοκαταργηθεί.
Η τελευταία μου ενέργεια ως γραμματέας, ήταν να καταθέσω τις υποψηφιότητες των συντρόφων που αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν τη ΔΗΜ.ΑΡ. στην Εύβοια.
Σ’ αυτούς εύχομαι καλή επιτυχία.
Σε όλους εσάς δε, ευχαριστίες για την κατανόηση και τη δυνατότητα που μου δίνεται να σας κοιτώ ίσια στα μάτια.
Υ.Γ. Η επιστολή μου αυτή, εκφράζει παντελώς προσωπικές μου απόψεις και για κανένα λόγο δεν επιθυμώ να ποδηγετήσει τις πολιτικές επιλογές και την ψήφο ουδενός.
Παύλοβιτς Αλέξανδρος
Πολιτικός Επιστήμονας
Γραμματέας της Ν.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ Ευβοιας
Μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜ.ΑΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages