Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Βρέχει εκατομμύρια στα κανάλια!"

Η εφημερίδα γράφει "ένα ωραίο «δώρο» πολλών εκατομμυρίων ευρώ επιφύλασσε για τα κανάλια η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας ότι τελικά λεφτά υπάρχουν ακόμη και σήμερα, αλλά μόνο για ορισμένους".

ΕΘΝΟΣ: "Στην πρέσα όλα τα μικρά κόμματα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές συνθλίβει τα μικρά κόμματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία τριών μετρήσεων που παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος», τα δύο μεγάλα κόμματα, ο νέος διπολισμός όπως διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές του 2012 και τις ευρωεκλογές, διεμβολίζουν το σύνολο των κομμάτων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγνωστη προφητεία Πατροκοσμά για «Μεγάλο Πόλεμο»"

Η εφημερίδα γράφει "από που θα αρχίσει και που θα γίνει η «μεγάλη μάχη»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Το σχέδιο Τσίπρα είναι αναξιόπιστο και ατεκμηρίωτο»"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«δεν είναι οικονομικό πρόγραμμα αυτό που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ». Η συγκεκριμένη αναφορά, αμέσως μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, δεν αποτέλεσε τοποθέτηση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας. Ειπώθηκε από τον οικονομολόγο, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος έβγαλε... κόκκινη κάρτα στο πρόγραμμα, με το οποίο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας".

ΕΣΤΙΑ: "Προφητικό άρθρο για την άνοδο Τσίπρα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξελέγη Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς την 10η Φεβρουαρίου 2008, δηλαδή προ έξι ακριβώς ετών. Η «Εστία», αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις, προέβλεψε ήδη από την επόμενη ημέρα της εκλογής Τσίπρα αυτό που τώρα όλοι βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά μας. Την ραγδαία εκλογική άνοδο του περιθωριακού τότε Σύριζα και την μετεξέλιξή του σε κόμμα εξουσίας!"

Η ΑΥΓΗ: "Βοήθα, Παναγιά μου... "

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αποκούμπι στην Παναγία φαίνεται να αναζητεί πλέον ο Αντ. Σαμαράς, καθώς όλες οι στρατηγικές επιλογές και οι τακτικές κινήσεις για να ακυρώσει τη διαφαινόμενη μεγάλη ήττα στις εκλογές πέφτουν στο κενό".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Νηστεία και προσευχή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εγκλωβισμένος σε ψυχροπολεμικά επιχειρήματα περασμένων εποχών και σε θρησκοληψίες είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στις περιοδείες του ανεβάζει κι άλλο τους τόνους της κινδυνολογίας, επικαλούμενος όλους τους πιθανούς αλλά και απίθανους κινδύνους, στην περίπτωση που έρθει στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσπάθησε πάλι να συνδέσει την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με το Μεταναστευτικό".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Υπό όρους η μαγική λύση των εντόκων"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων δεν είναι αυτονόητη, αλλά υπόκειται σε προϋποθέσεις και περιορισμούς, προειδοποιεί το υπουργείο Οικονομικών".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Καραμπόλες» και εκπλήξεις"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«καραμπόλες» μέχρι και την τελευταία στιγμή, στα ψηφοδέλτια Επικρατείας όλων των κομμάτων".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο,τι κέρδισε ο λαός το κέρδισε με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά!"

Η εφημερίδα σημειώνει "χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές. Αλλωστε, υπάρχουν αρκετοί «πρόθυμοι» να συνδράμουν σ΄αυτό. Για το λαό, αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός".

ΤΑ ΝΕΑ: "Η αβάσταχτη ελαφρότητα της κάλπης"

Η εφημερίδα γράφει "σε ευτράπελες προεκλογικές καταστάσεις για μια χούφτα ψήφους πρωταγωνιστούν πλέον οι μονομάχοι στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου, επιχειρώντας να δελεάσουν στοχευμένες ομάδες του εκλογικού σώματος. Την ώρα που τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα εξετάζονται επιφανειακά ή δεν έχουν καν θέση στην προεκλογική ατζέντα και μια συζήτηση εφ΄όλης της ύλης μέσα από ένα ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών δείχνει ότι ναυαγεί οριστικά, Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στοχεύουν στην προσέγγιση θρησκευόμενων εικονολατρών και κυνηγών, αντιστοίχως".

Kontranews: "Η μαυρίλα. Τα θύματα της μαυρίλας και της λιτότητας. Η ελπίδα που έρχεται με τον Αλέξη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είδατε πόσο ωραία, συνεννοούνται μεταξύ τους όλοι οι ηγέτες του πλανήτη δεξιοί και σοσιαλιστές και εξαπατούν τους πολίτες;"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες ο προϋπολογισμός"

Η εφημερίδα τονίζει "πονοκέφαλο για το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης θα αποτελέσει η υλοποίηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2015, καθώς ήδη διαπιστώνονται υστερήσεις στα δημόσια έσοδα, που ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο και συνεχίζονται μέχρι και τον τρέχοντα μήνα, ενώ πιέσεις ασκούνται και από τις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διαμάχη για τα έντοκα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ο τρόπος κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου τον Μάρτιο, καθώς λήγουν ομόλογα συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 1,416 δισ. είναι υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ, 800 εκατ. είναι τόκοι χρέους, 79 εκατ. για ομόλογα που δεν εντάχθηκαν στο PSI και 200 εκατ. είναι άλλες υποχρεώσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages