12α Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής 2014-2015 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

12α Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής 2014-2015

Ο Δήμος Χαλκιδέων θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα 12α Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής 2014-2015 στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας.
          Με απόφασή της η Επιτροπή Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους Εργασίας (ΑΥΕ) επέλεξε και προώθησε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EU-OSHA την υποψηφιότητα που υποβλήθηκε από κοινού από τον Δήμο Χαλκιδέων και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) Κεντρικής Ελλάδας με τίτλο: “Αξιολόγηση και διαχείριση επικινδυνότητας των παραγόντων πρόκλησης εργασιακού άγχους στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων” , θεωρώντας ότι ο Δήμος μας εφαρμόζει , αλλά και σχεδιάζει καινοτόμες πρακτικές .
          Τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Καλής Πρακτικής αποτελούν εκστρατεία για τους ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας και διοργανώνονται από τον EU-OSHA και το δίκτυο των εθνικών εστιακών πόλων του, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη και την εκάστοτε προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους νικητές από όλες της ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τέλος Ιανουαρίου , ενώ η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2015 .

        Το Πρωτόκολλο διαδικασιών αξιολόγησης Εργασιακού Άγχους για το Δήμο Χαλκιδέων σχεδιάστηκε από τον Επιθεωρητή Εργασίας Δημήτρη Τούκα (ΚΕΠΕΚ Κεντρικής Ελλάδος) και εφαρμόστηκε από την ομάδα καθοδήγησης που την αποτελούσαν ο Τεχνικός Ασφάλειας του Δήμου Χαλκιδέων Νίκος Μεταξάς, ο Ειδικός Ιατρός Εργασίας Αθανάσιος Σιμιτζής και τα μέλη της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας Μπασούκος Αλέκος, Μπουλουγούρας Βασίλειος, Αθανασόπουλος Αθανάσιος, Τσώκου Φρόσω.
         Η Διαδικασία αξιολόγησης και διαχείρισης του εργασιακού άγχους στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων περιλάμβανε πέντε στάδια:
Στάδιο 1: Συλλογή Στοιχείων
Στάδιο 2: Ενημέρωση εργαζομένων
Στάδιο 3: Αξιολόγηση
Στάδιο 4: Σχεδιασμός και λήψη μέτρων
Στάδιο 5: Παρακολούθηση και αναθεώρηση
     
Η επιλογή και προώθηση της υποψηφιότητας του Δήμου Χαλκιδέων προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό EU-OSHA συνιστά ούτως ή άλλως αναγνώριση των ιδιαίτερων και καινοτόμων εφαρμογών και προτάσεων του και ταυτόχρονα μέσο προβολής του Δήμου και της χώρας μας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Σημειώνουμε ότι τόσο οι βραβευθέντες όσο και όλοι οι υποψήφιοι θα αναφερθούν σε ειδική έκδοση που θα διανεμηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα προβληθούν μέσω του δικτυακού τόπου του EU-OSHA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages