Δυο μικρά σχόλια, για δυο μεγάλα ζητήματα της πόλης μας... - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δυο μικρά σχόλια, για δυο μεγάλα ζητήματα της πόλης μας...

Πρωτίστως ως πολίτης, δευτερευόντως ως πρώην Δήμαρχος και τελευταία με την ιδιότητα του βουλευτή του Νομού μας, υποχρεούμαι να καταθέσω την άποψή μου, "δια όσην αξία έχει", για δυο ζητήματα, που τα διαχειρίστηκα ως ένα βαθμό και που απασχολούν πάλι την τοπική μας κοινωνία.
Ζήτημα 1ο: ΔΑΡΙΓΚ

Πιστεύω ακράδαντα πως θα ήταν προς το συμφέρον της πόλης, η από κοινού αγορά της έκτασης από Περιφέρεια και Δήμο. Το τίμημα του 1,8 εκ. ευρώ ήταν στις οικονομικές  δυνατότητες του Δήμου και φυσικά πολύ μικρό σε σχέση με όσα θα αποκόμιζαν οι αυριανές γενιές. Εξάλλου αυτή την πρόταση είχα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2008. Ελπίζω και εύχομαι το Δημοτικό Συμβούλιο να μη συνηγορήσει στην αλλαγή χρήσης, που θα ζητήσει ο νέος ιδιοκτήτης. Οι ομόφωνες αποφάσεις των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων-μετά το 2002- ας είναι οδηγός και του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου.

Ζήτημα 2ο: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αναβιώσουν σενάρια αντιπαροχής. Το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του απέναντι σε πιθανές ορέξεις εργολαβικών συμφερόντων. Μετά την απόφαση της 18ης Δεκεμβρίου και ανάλογα με την εξέλιξη ο Δήμος οφείλει να παρουσιάσει συγκεκριμένο, συγκροτημένο κι ολοκληρωμένο σχέδιο. Στο σενάριο του αποχαρακτηρισμού οφείλει να περιγράψει με σαφήνεια την άμεση παρέμβασή του. Δεν αρκεί απλά η κατεδάφισή της. Στο σενάριο του χαρακτηρισμού οφείλει να αναζητήσει τρόπους χρηματοδότησης αναπαλαίωσης της,διερευνώντας ακόμα και τη δυνατότητα σύστασης εταιρείας λαϊκής βάσης, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Δημήτρης Αναγνωστάκης
Βουλευτής Εύβοιας
Δημοκρατικής Αριστεράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages