Ο Αναγνωστάκης για τη διάσωση και προστασία των δασικών εκτάσεων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Αναγνωστάκης για τη διάσωση και προστασία των δασικών εκτάσεων

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ¨Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις¨.
Αρχικά αναφέρθηκε στον δασοκτόνο Νόμο 4280/2014, που μόλις πριν από τέσσερις μήνες, κατήργησε σημαντικές διατάξεις του Δασικού Κώδικα, προς όφελος της ιδιωτικής πολεοδόμησης.
Στη συνέχεια καυτηρίασε την μεθόδευση του Υπουργείου, για πλήρη παράδοση του δασικού πλούτου της χώρας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, στηριζόμενος τόσο στα άρθρα  του νόμου όσο και στις τεκμηριωμένες θέσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά κυρίως  στην έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, που κάνει λόγο για καταστρατήγηση των συνταγματικών διατάξεων, ιδιαίτερα σε εκείνες που αφορούν στους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων με αναδρομική ισχύ.
Ο βουλευτής της Εύβοιας τόνισε με έμφαση, πως η κατάργηση της αναδάσωσης θα δώσει κίνητρα για καταπατήσεις, οικοδομήσεις  και εκχερσώσεις οδηγώντας έτσι με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των δασών της χώρας. Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως η ολομέλεια πρέπει να πει ξεκάθαρα:
    Όχι στους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων.
    Όχι στην κατάργηση υποχρεωτικής αναδάσωσης καμένου δάσους.
    Όχι στη νομιμοποίηση παράνομων εκχερσώσεων δασικών εκτάσεων.
Τέλος, απαίτησε όπως άλλωστε έπραξαν και πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης, να αποσυρθεί το άρθρο 12 του Νομοσχεδίου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί στο ελάχιστο ο δασικός μας πλούτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages