Ομιλία Αναγνωστάκη επί του Προϋπολογισμού 2015. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομιλία Αναγνωστάκη επί του Προϋπολογισμού 2015.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Προϋπολογισμού για το 2015.
Αρχικά υποστήριξε, ότι ο παρών Προϋπολογισμός είναι ένας καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα Προϋπολογισμός, χωρίς πολιτικό σχέδιο, χωρίς αναπτυξιακούς στόχους, με διατήρηση κοινωνικών ανισοτήτων και δυστυχώς με ενίσχυση των κοινωνικών αδικιών.
Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό έωλο καθώς ακόμα και σήμερα εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, γεγονός που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού και κατά συνέπεια για την ελληνική οικονομία και τους ¨γονατισμένους¨ πλέον Έλληνες πολίτες.
Τόνισε επίσης, την αδυναμία της κυβέρνησης να κερδίσει από τα διαπιστωμένα λάθη των δανειστών μας, ώστε να αποφευχθεί η σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή, που απαιτείται για άλλη μια φορά, ενώ η ελληνική οικονομία αδυνατεί να σταθεί στα πόδια της.
Στη συνέχεια ανέλυσε τις γνωστοποιημένες εξελίξεις των διαπραγματεύσεων, προβάλλοντας τα νέα ασφυκτικά μέτρα που απαιτεί η Τρόικα, τα οποία φυσικά δεν αποτυπώνονται στον Προϋπολογισμό.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, δήλωσε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του 2015 και θα συμβάλλει, με όσες δυνάμεις έχει, στην προοπτική μιας άλλης προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου, με βάση την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, τις στοχευμένες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις και την απόκρουση της λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages