Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ρωσικη ρουλέτα στο Παρίσι

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατώτατη για τους γεννημένους από το 1975 και μετά με 6.500 ένσημα, δηλαδή 21,5 έτη δουλειάς (από 15 που είναι σήμερα), προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές, που τα θέλουν όλα".

ΕΘΝΟΣ: Ραντεβού για συμφωνία στο Παρίσι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο Παρίσι μεταφέρεται από σήμερα και για δύο ημέρες η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Καυτό θέμα παραμένει το Ασφαλιστικό, καθώς οι δανειστές ζητούν δραστικές παρεμβάσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κράτησαν μυστικό τα... Ιμια Νο2

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τουρκικό υποβρύχιο εναντίον σκάφους του Λιμενικού, που αποχώρησε «σιωπηρά» από τα ελληνικά χωρικά ύδατα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 7.932 προσλήψεις εποχικών σε Παιδεία, Υγεία

Η εφημερίδα γράφει "υποβολή αιτήσεων από αρχές Δεκεμβρίου για 5.396 θέσεις με συμβάσεις 6,5 μηνών σε σχολεία και 2.536 θέσεις με συμβάσεις 5 μηνών σε νοσοκομεία".

ΕΣΤΙΑ: Αντιμνημονιακό «κουτόχορτο»

Η εφημερίδα τονίζει "αυτό που δείχνει λοιπόν η δημοσκόπησις, είναι πως ο ελληνικός λαός δεν τρώει τόσο εύκολα το αντιμνημονιακό «κουτόχορτο». Κατά βάθος καταλαβαίνει πιο είναι το συμφέρον του και τί πρέπει να γίνη. Μακάρι αυτό να το αντιλαμβάνονται και οι πολιτικοί και δή οι κυβερνώντες".

Η ΑΥΓΗ: Ράβουν στο Παρίσι, κόβουν στην Αθήνα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ολική» συμφωνία για τα μέτρα της αξιολόγησης και το νέο Μνημόνιο που θα συνοδεύει την πιστωτική γραμμή, καθώς και ενισχυμένη συμμετοχή του ΔΝΤ, προανήγγειλε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μας ράβουν κοστούμι στο Παρίσι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν πείθουν οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι δεν θα συμφωνήσει σε νέα επώδυνα μέτρα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι. Οι προθέσεις των δανειστών είναι ξεκάθαρες, ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ολοκληρώνονται τα μνημόνια. Και οι δύο βυθισμένοι στη δίνη εσωκομματικών προβλημάτων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κρίσιμο ραντεβού στο Παρίσι

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κρίσιμες διαβουλεύσεις με την τρόικα, προκειμένου να γεφυρωθεί το μεγάλο χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές και να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, θα έχει σήμερα και αύριο, στο Παρίσι, η ελληνική αντιπροσωπεία".

Ο ΛΟΓΟΣ: Τελευταίο «ταγκό» στο Παρίσι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι συζητήσεις στο Παρίσι είναι προπαρασκευαστικές, σε μία προσπάθεια να γεφυρωθεί το χάσμα για την ολοκλήρωση του 5ου ελέγχου, όπως είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Η απόφαση για τη συνάντηση ελήφθη από κοινού με τις ελληνικές αρχές και ο στόχος της συνάντησης στον ίδιο χώρο με τη συνάντηση του Σεπτεμβρίου είναι να υπάρξει πρόοδος στα ανοιχτά θέματα για να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σκληρό αντιλαϊκό πακέτο ετοιμάζουν στο Ασφαλιστικό

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "αύξηση από τα 15 στα 20 χρόνια Ασφάλισης, προκειμένου κάποιος ασφαλισμένος να κατοχυρώνει δικαίωμα στην κατώτερη σύνταξη. Η αύξηση θα ισχύσει για τους γεννημένους μετά το 1975, δηλαδή γι΄αυτούς που σήμερα είναι κάτω των 40 ετών".

ΤΑ ΝΕΑ: Με καυτό δεκάλογο η τρόικα στο Παρίσι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με αιχμή τις απαιτήσεις για νέες παρεμβάσεις σε Ασφαλιστικό και εργασιακά, που προκαλούν και τις μεγαλύτερες κυβερνητικές αντιστάσεις, αρχίζει το νέο μπρα ντε φερ με την τρόικα στο Παρίσι, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται πλέον για μια διαπραγμάτευση δύο φάσεων".

Kontranews: Σκάνδαλο Siemens. Τη γλύτωσαν οι πολιτικοί

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το γιγαντιαίο σκάνδαλο διαπλοκής και διαφθοράς με τις μίζες που έδινε η Siemens σε κόμματα, πολιτικούς, διοικητές ΔΕΚΟ, εκδότες και δημοσιογράφους για να εξασφαλίσει το μονοπώλιο στα μεγάλα έργα, τις προμήθειες και τις συμβάσεις, απασχολεί επιτέλους την ελληνική δικαιοσύνη, η οποία παραπέμπει στο εδώλιο 64 άτομα".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αδειες με ένα «κλικ» για 897 επαγγέλματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ώθηση στην επιχειρηματικότητα δίνει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα, με την οποία καταργείται υποχρέωση άδειας λειτουργίας για 897 επαγγέλματα. Στο εξής θα χρειάζεται δήλωση έναρξης επιτηδεύματος στην εφορία, απλή αναγγελία στο ΓΕΜΗ και ενημέρωση της Περιφέρειας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Στο σφυρί με την εμπορική αξία τα ακίνητα από το 2016

Η εφημερίδα τονίζει ότι "από τον Ιανουάριο του 2016 και μετά -εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν- τιμή εκκίνησης στους πλειστηριασμούς θα είναι πλέον η εμπορική αξία των ακινήτων. Αυτό προκύπτει από χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην οποία τονίζεται ότι «λόγω των επικρατουσών συνθηκών, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2015 ως βάση υπολογισμού της αξίας των ακινήτων κατά τον πλειστηριασμό παραμένουν οι αντικειμενικές αξίες»".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages