Ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων κατά της οπαδικής βίας. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων κατά της οπαδικής βίας.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συμμετείχε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στην οποία τα μέλη των επιτροπών ενημερώθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, για το φαινόμενο της οπαδικής βίας.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ερώτηση που είχε καταθέσει στις 30/09/2014, με αφορμή τον τραγικό θάνατο φιλάθλου στην Κρήτη, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πρακτικές που χρησιμοποίησαν διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία και είχαν απτά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού και των ακραίων συμπεριφορών.
Ο βουλευτής επεσήμανε ότι διαχρονικά, η εκάστοτε πολιτική ηγεσία που έχει την ευθύνη της διαμόρφωσης του θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου του αθλητισμού δεν έχει ανταποκριθεί, παραμένοντας έτσι δέσμια στο συνεχιζόμενο βαλτωμένο παραγοντικό αθλητικό κατεστημένο.
Επειδή το πρόβλημα στην επίλυσή του ενέχει και πολιτικό κόστος, ο βουλευτής πρότεινε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης αρχής με την ευθύνη του συντονισμού, της παρακολούθησης και του ελέγχου των αθλητικών δραστηριοτήτων αποσκοπώντας στην καλλιέργεια προτύπων κοινωνικής, αθλητικής και γιατί όχι, οπαδικής κουλτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages