Αναφορά με θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναφορά με θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας

Αναγνωστάκης Δημήτρης
Βουλευτής Εύβοιας    
Χαλκίδα, 11/11/2014

Αναφορά
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα : «Αναφορά με θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας».
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την  με  ημερομηνία 10/11/2014, επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας. Στην συγκεκριμένη επιστολή επισημαίνεται  για μια ακόμα φορά, ότι οι νομοθετικοί περιορισμοί για τη συνταγογράφηση είναι αυθαίρετοι και θα πρέπει να θεσπιστούν  άλλα κριτήρια, έτσι ώστε  και να διατηρείται η φαρμακευτική δαπάνη σε χαμηλά επίπεδα αλλά και να εξυπηρετείται και ο έλληνας πολίτης.
Λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό στην Εύβοια,  το Υπουργείο καλείται να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παρατυπιών. Παρακαλούμε για τις ενέργειες σας, ώστε να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών  στην Εύβοια.


Ο καταθέτων βουλευτής
Δημήτρης Αναγνωστάκης

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Ν.Π.Δ.Δ.
EVIA MEDICAL COUNCIL

Μιαούλη 2  ○  ΤΚ 34100  ○  Χαλκίδα  ○   Τηλ.: 22210 23125  ○  Fax : 22210 81700
E-mail : isylevia@otenet.gr  ○  Website : www.isevia.gr

Αρ.Πρωτ.:1337                                                                        Χαλκίδα 10 -11 - 2014

Προς: Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Κοινοποίηση: Υπουργείο Υγείας
                          Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
                          Βουλευτές Εύβοιας
                          ΠΕΔΥ
                       
                          
Αξιότιμοι Κύριοι

          Αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα της συνταγογράφησης και υπερσυνταγογράφησης. Οπως και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επανειλημμένα σας έχει τονίσει ο καθορισμός είναι αυθαίρετος και πρέπει άλλα κριτήρια να βρεθούν, ώστε και η δαπάνη να είναι μικρή αλλά και ο κόσμος να εξυπηρετείται (βασική προυπόθεση).
          Πρέπει να σας θυμίσουμε ότι η ΕΥΒΟΙΑ γεωγραφικά ομοιάζει με την ΚΡΗΤΗ, αλλά με:
1.    περίπου υποτετραπλάσιο πληθυσμό
2.    άθλιο οδικό δίκτυο
3.    Είναι ενας Νομός ενώ η Κρήτη έχει τέσσερις
4.    Έχει ένα Νομαρχιακό Νοσοκομείο κι όχι οκτώ εκ των οποίων το ένα Πανεπιστημιακό και Κέντρα Υγείας,όπου σ΄όλες τις δομές Ε.Σ.Υ.η πληρότητα των οργανικών θέσεων είναι περίπου 50-55% και
5.    Το τέως Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και σημερινό Π.Ε.Δ.Υ. εχει 16 γιατρούς διασκορπισμένους σ΄ολη την Εύβοια εκ των 75 που είχε επί Ε.Ο.Π.Υ.Υ.(δηλαδή 5 φορές λιγότερους).
Από την ανωτέρω επιεικέστατη περιγραφή μπορεί κάποιος αρμόδιος να αντιληφθεί ότι η Π.Φ.Υ. είναι ανεπαρκέστατη και η Νοσοκομειακή κάλυψη (ειδικά οι εφημερίες των περισσοτέρων τμημάτων) ελλιπής-επισφαλής.
    Ετσι λοιπόν οφείλετε κατά τη γνώμη μας να επιβάλλετε εσείς την υπερσυνταγογράφηση και να δεχθείτε παρατυπίες όσον αφορά τις Ιατρικές Ειδικότητες (όχι απάτες που μπορείτε να ελέγχετε). Σας τονίζουμε πως δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοτήτων σ’ολο το Νομό κι έτσι παρατυπίες και υπερσυνταγογράφηση θα υπάρχουν εν γνώσει σας βέβαια αναγκαστικά λόγω των ανωτέρω.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages