Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης των σπηλαιώσεων του παραλιακού μετώπου της Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης των σπηλαιώσεων του παραλιακού μετώπου της Χαλκίδας

Αναγνωστάκης Δημήτρης.
Βουλευτής Εύβοιας.
Χαλκίδα, 03/11/2014.

Θέμα: Επίκαιρη ερώτηση για τη χρηματοδότηση της αντιμετώπισης των σπηλαιώσεων του παραλιακού μετώπου της Χαλκίδας.
Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, σχετικά με την άμεση χρηματοδότηση του έργου, για την αντιμετώπιση των σπηλαιώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας.
Η επίκαιρη ερώτηση κατατέθηκε μετά από την επίσημη γνωστοποίηση της επικαιροποίησης των μελετών για τις σπηλαιώσεις καθώς σε προηγούμενη ερώτηση του βουλευτή, το Υπουργείο είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση την βεβαίωση των επικαιροποιημένων μελετών.
Η ερώτηση θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και αναμένουμε με αγωνία την απάντηση του Υπουργού για την εύρεση των χρηματοδοτικών πόρων.



                                                           Αναγνωστάκης Δημήτρης
                                                               Βουλευτής Εύβοιας
                                                               Χαλκίδα,03/11/2014

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Θέμα: «Χρηματοδότηση του έργου επισκευής του παραλιακού μετώπου Χαλκίδας».
Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια τη ερώτησης, που σας είχαμε αποστείλει στις 16/09/2014 με αριθμό 2585, η οποία απαντήθηκε από το τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου σας, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για τις εξελίξεις, που αφορούν στην αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας.
Όπως φαίνεται και από το κείμενο της απάντησής σας στην εν λόγω ερώτηση, δύο παράμετροι έχρηζαν επίλυσης, ώστε να δρομολογηθεί η αποκατάσταση του προβλήματος.  Η πρώτη παράμετρος αφορούσε στην επικαιροποίηση των μελετών, που σχετίζονται με τις σπηλαιώσεις του παραλιακού μετώπου, οι οποίες όφειλαν να διεκπεραιωθούν με έξοδα και ευθύνη του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, ενώ η δεύτερη παράμετρος αφορά στην εύρεση των πηγών χρηματοδότησης του έργου.
Εξ όσων γνωρίζουμε ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας, σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς καθυστερήσεις κατόρθωσε να επικαιροποιήσει τις σχετικές μελέτες, λειτουργώντας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ώστε να τονιστεί και η αναγκαιότητα της άμεσης επέμβασης.
Όπως ορθά είχατε περιγράψει στο πλαίσιο της απάντησής σας, στην αμέσως επόμενη φάση το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων θα κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί η πηγή χρηματοδότησης.
Δυστυχώς η απάντηση του Υπουργείου  άφηνε μεγάλα περιθώρια ως προς την κύριο φορέα εκτέλεσης του έργου, ο οποίος θα μπορούσε να είναι το ίδιο το Υπουργείο, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ή ο Δήμος Χαλκίδας.
Λαμβάνοντας υπ’ όψη την κρισιμότητα του έργου, ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
•    Ποιες ενέργειες προτίθεστε να αναλάβετε, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση του έργου;

Ο ερωτών βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages