Τοποθέτηση συστημάτων συσκευών X-ray, για την πάταξη του λαθρεμπορίου» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τοποθέτηση συστημάτων συσκευών X-ray, για την πάταξη του λαθρεμπορίου»

Αναγνωστάκης Δημήτρης
Βουλευτής Εύβοιας
Χαλκίδα, 20/10/2013

Θέμα: «Απάντηση Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την τοποθέτηση συστημάτων συσκευών X-ray, για την πάταξη του λαθρεμπορίου».

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απάντησε στην υπ΄αρίθμ. 2389/09-09-2014 από κοινού ερώτηση του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, Ν. Τσούκαλη, Θ. Ψύρρα και Α. Ξηροτύρη.
Η ερώτηση αφορούσε τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τοποθέτηση μαγνητικών πυλών και μηχανημάτων X-RAY στα τελωνεία της χώρας οι οποίες παρέμεναν στα χαρτιά.
Στην απάντησή του το Υπουργείο ενημερώνει πως οι Λιμενικές Αρχές των μεγαλύτερων λιμένων (εισόδου-εξόδου) της χώρας (Ηγουμενίτσας-Πάτρας) καθώς και η κεντρική Υπηρεσία έχουν εφοδιαστεί με κινητά συστήματα ανίχνευσης υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, τεχνολογίας αιχμής (X-Ray), για την πάταξη κάθε είδους παράνομων δραστηριοτήτων στον χώρο αρμοδιότητάς τους. Δυστυχώς τα κινητά συστήματα ανίχνευσης χρησιμεύουν αποκλειστικά για τον έλεγχο του επιβατικού κοινού και όχι για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου που είναι και το ζητούμενο του ελέγχου.
Επιπλέον επισυνάπτει τις απαντήσεις των Οργανισμών Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης Α.Ε., οι οποίες μας ενημερώνουν πως λειτουργούν μόνο τηλεσκοπικοί καθρέπτες και χειροκίνητες μονάδες ελέγχου επιβατών, γεγονός που μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσει ως προς την ποιότητα ελέγχου του λαθρεμπορίου.
Ελπίζουμε ότι το συνερωτούμενο Υπουργείο Οικονομικών θα μπορέσει να απαντήσει πειστικότερα ως προς τις προθέσεις αλλά και ως προς τις ενέργειες που έχει κάνει για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages