Ο τύπος σήμερα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "100 δόσεις με την ψυχή στο στόμα" Η εφημερίδα γράφει ότι "εκνευρισμό και αλληλοκαρφώματα προκαλεί στην κυβέρνηση το μπλακάουτ με τη ρύθμιση για τα χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και για τα «κόκκινα» δάνεια, που καθυστέρησε αρκετά και θα κατατεθεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) σήμερα στη Βουλή!".

 ΕΘΝΟΣ: "Δύο αλλαγές στην τελική ρύθμιση για τα χρέη". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με δύο αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο «κλείδωσε» η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Σύμφωνα με το τελικό κείμενο, εκτός της νέας ρύθμισης μένουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ θα δοθούν ισχυρά μπόνους με αναδρομικό κούρεμα προσαυξήσεων μέχρι 30% και σημαντική μείωση επιτοκίου στους «συνεπείς»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Θέση πολέμου στο Καστελόριζο πήρε η Τουρκία!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "περιμένουν το «τουρκικό σημάδι» στον ουρανό για να μα ς επιτεθούν!..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η τελική ρύθμιση για χρέη σε εφορίες, Ταμεία" Η εφημερίδα γράφει ότι "σε 100 δόσεις οι οφειλές έως 15.000 ευρώ, έως 72 δόσεις και με εκπτώσεις προστίμων για μεγαλύτερα χρέη. Ανοιχτή και για όσους έχουν υπαχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις, έως 31 Ιανουαρίου οι αιτήσεις".

 ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Παίζουν στις καθυστερήσεις" Σύμφωνα με την εφημερίδα "«ανέκρουσε πρύμναν» η κυβέρνηση στα μηνύματα των αγορών και της τρόικας και μετά τα μεγάλα λόγια, περί τέλους του Μνημονίου, τρέχει στις καθυστερήσεις του πολιτικού της βίου να προλάβει τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια. Την κυνηγά όμως η τρόικα για να ανοίξει τώρα το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο".

ΕΣΤΙΑ: "Μαραθώνιος για το αυτονόητο" Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκεφθείτε προς στιγμήν, το κύριο θέμα της πολιτικής αντιπαραθέσεως στις Ηνωμένες Πολιτείες να ήταν το αν θα επετρέπετο η είσοδος στον καθένα και, χωρίς κανέναν έλεγχο, στα κεντρικά διοικητικά κτίρια των πανεπιστημίων Χάρβαρντ ή ΜΙΤ.

 Η ΑΥΓΗ: "Ξαναβγαίνουν από το Μνημόνιο!" Σύμφωνα με την εφημερίδα "ξαναζεσταίνουν το σενάριο περί εξόδου από το Μνημόνιο Σαμαράς και Βενιζέλος, ενώ στην πραγματικότητα πίνουν το πικρό ποτήρι της τρόικας, που επιμένει για απολύσεις, ασφαλιστικό, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και πλειστηριασμούς ακινήτων. Η τρόικα ζητάει ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και τα ταμεία ανάλογη με τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Κύριε Σαμαρά, ιδού ο υπουργός σας" Η εφημερίδα υποστηρίζει "τεράστιες πολιτικές ευθύνες προκύπτουν για τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, ο οποίος συνελήφθη «κλέπτων οπώρας». Σύμφωνα με τον ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης), από το 2008 που εγκατέλειψε τη δημοσιογραφία καθώς εκλέχτηκε βουλευτής, κατάφερε με αλχημείες να μην έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ στο Ταμείο, αν κι αξιοποιούσε όλες τις παροχές".

 Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ανάσα για οφειλέτες Δημοσίου και Ταμείων" Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κατατίθεται σήμερα, εκτός απροόπτου, στη Βουλή η ρύθμιση των οφειλών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία που θα δώσει βαθιά ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η κρίση παχαίνει" Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Αυτό κατέδειξε έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Πνίγουν με ...δόσεις τα λαϊκά νοικοκυριά" Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, που εξακολουθούν να απογειώνονται στα κιτάπια της εφορίας, βρίσκεται στα βασικά θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα".

 ΤΑ ΝΕΑ: "Μείωση 40% στους προϊσταμένους" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ως πρώτη κίνηση για συμμάζεμα του Δημοσίου και σημαντικό μεταρρυθμιστικό βήμα αντιλαμβάνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εφαρμογή των νέων οργανογραμμάτων των υπουργείων. Οσοι προϊστάμενοι δεν επανατοποθετηθούν ως διευθυντές και τμηματάρχες θα χάσουν τα αντίστοιχα επιδόματα. Επιπλέον, μπαίνει τέλος στην πολυδιάσπαση των υπηρεσιών του Δημοσίου".

 Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τους σέρνουν σε εκλογές" Η εφημερίδα γράφει ότι "την ευρεία πεποίθηση ότι έχουμε εισέλθει σε άτυπη προεκλογική περίοδο επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Pulse RC και δημοσιεύει σήμερα «Το Ποντίκι». Το κυβερνητικό αδιέξοδο είναι δεδομένο και οι πολίτες έχουν βεβαιωθεί ότι είναι αδύνατον να συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι για την προεδρικό εκλογή. Σε κάθε περίπτωση και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το τραγικό κυβερνητικό αδιέξοδο και εμπεδώνει το αίτημα για κυβερνητική αλλαγή".

Kontranews: "Μακελειό στη Βουλή του Καναδά" Σύμφωνα με την εφημερίδα "τον πανικό, το φόβο και τον τρόμο σκορπούν σε ολόκληρη την υφήλιο οι στρατιές των τρελαμένων τζιχαντιστών, που μεταφέρουν το πεδίο αντιπαράθεσης στις χώρες που συμμετέχουν στρατιωτικά στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Παιχνίδια με φήμες για τα stress tests" Η εφημερίδα σημειώνει ότι "λίγες ώρες απομένουν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests στις ίδιες τις τράπεζες που συμμετέχουν στην άσκηση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταγγέλλει κερδοσκοπικά παιχνίδια αναφερόμενη στις διαρροές διεθνών πρακτορείων που αφορούσαν τα αποτελέσματα της άσκησης των ευρωπαϊκών τραπεζών μεταξύ των οποίων και των ελληνικών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με «όπλο» 300 δισ. ευρώ στη μάχη για ανάπτυξη" Η εφημερίδα τονίζει ότι "αγώνα δρόμου με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης και την αντιμετώπιση κρίσιμων ανοικτών ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ξεκινούν ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η νέα Κομισιόν, που έτυχαν της ευρείας στήριξης του Ευρωκοινοβουλίου και αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Νοεμβρίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages